Sfaturi pentru a gasi un loc de munca bun

Sfaturi pentru a gasi un loc de munca bun

In ziua de azi tot mai multi romani se orienteaza pentru a gasi locuri de munca in strainatate cu toate ca Romania este destul de ofertanta din punct de vedere al posturilor disponibile. In toate judetele din tara exista o multime de oferte de angajare, sute sau chiar mii de locuri de munca vancate, atat in mediul privat cat si la stat. Din nefericire, aproximativ 5 milioane de romani apti de munca, cu pregatirea si calificarile obtinute aleg sa isi continue ascensiunea in cariera peste hotare, lasand un urma un deficit greu de compensat pe piata muncii din Romania.

Cu toate ca oferta este una foarte bogata, exista inca o multime de oameni care au probleme in a-si gasi un loc de munca. In principiu, daca respecti cateva reguli nu ar trebui sa ai vreo problema in a te angaja in domeniul pe care esti stapan si a avea un salariu cel putin decent.

Un prim lucru pe care trebuie sa il faci este acela de a avea un CV bine pus la punct, pe care sa il poti modifica in functie de cerintele jobului. Sunt anumite experiente care merita trecute in CV pentru unele posturi si care trebuie scoase in cazul in care vizezi alte posturi.

Urmareste cat mai multe site-uri de joburi precum jobslist.ro , deoarece in fiecare zi sunt publicate sute sau mii de oportunitati de angajare. Daca te abonezi la newsletter, cu atat mai bine.

 

 

In ceea ce priveste tara in care vrei sa mergi, incearca sa nu alegi neaparat in functie de salariu, ci mai degraba in functie de calitatea vietii si de modul in care poti sa te integrezi in noua societate. Tarile in care se vorbeste o limba pe care o cunosti ar trebui sa fie printre primele optiun. Dat fiind faptul ca majoritatea romanilor stiu engleza, Regatul Unit al Marii Britanii este o destinatie foarte atractiva.

Inainte de a semna un contract si de a pleca incearca sa pui pe foaie toate cheltuielile pe care urmeaza sa le ai si sa te asiguri ca este mai avantajos sa lucrezi in strainatate, decat in Romania. In destul de multe situatii, diferenta salariala ajunge sa fie cheltuita pe chirie, iesiri in oras si diverse taxe care in Romania nu exista si multi dintre cei care pleaca ajung la concluzia ca desi castiga de 2 sau 3 ori mai mult, la sfarsitul lunii nu raman cu mai multi bani decat in Romania.

Atunci cand ai gasit o oferta atractiva incearca sa o analizezi cu atentie. Verifica firma care sta in spatele ofertei, pune cat mai multe intrebari si asigura-te ca este totul ok inainte de a merge pe un teren necunoscut.