Atacurile brute force si cele de la distanta au devenit cele mai obisnuite metode folosite de infractorii informatici care distribuie ransomware, depasind e-mailurile de tip phishing si spam-ul ca tehnica pentru desfasurarea campaniilor mlaware de criptare a fisierelor.
Schimbarea tehnicii de atac urmeaza un trend de crestere a ransomware-ului in 2019, cu o serie de incidente ce au demonstrat daunele ce pot fi facute atunci cand retelele intregi sunt criptate.
Acesta este motivul pentru care atat de multe victime ale ransomware-ului aleg sa cedeze in fata hackerilor si sa plateasca rascumpararea – suma solicitata in cele mai mari atacuri care se ridica la sute de mii de dolari, si care de obicei trebuie platita in Bitcoin sau alte criptomonede.
Expertii in securitate de la F-Secure au efectuat o serie de teste care au relevat faptul ca atunci cand vine vorba de atacurile ransomware, atacurile brute force sunt cele preferate de hackeri, in 31% din cazuri hackerii au criptat fisierele utilizatorilor.
Atacuri de tip force brute sunt folosite de hackeri pentru a compromite serverele si punctele finale introducand cat mai multe parole posibile, de obicei cu ajutorul bot-urilor, doar pentru a vedea daca vreuna dintre ele functioneaza impotriva tintei vizate. Atacurile au succes datorita numarului de sisteme care folosesc acreditari implicite sau parole extrem de comune, cu alte cuvinte slabe.
Citeste mai multe informatii pe www.itmaniatv.com!