Parcurile acvatice, distractie pe bani multi. Dar ce profit au?

Parcurile acvatice, distractie pe bani multi. Dar ce profit au?

Munca si distractia merg mana in mana. Nu putem da randament maxim la job daca nu ne incarcam bateriile in momentele de relaxare si distractie, insa avem nevoie sa muncim ca sa facem rost de bani pentru a ne distra. Si asta pentru ca in ziua de azi, distractiile costa, nu gluma!

 

Daca ieri ne multumeam cu o plimbare in parc si o carte citita, astazi suntem in cautare de distractii si aventuri de maxima intensitate. Ne dorim sa traim experiente din ce in ce mai diverse si suntem gata sa platim din ce in ce mai mult pentru asa ceva.

 

Parcurile acvatice sunt o alegere foarte buna pentru asa ceva, iar o zi petrecuta intr-un astfel de complex ne poate bucura intreaga familie. Construite in asa fel incat sa ai parte de cat mai multe atractii si sa scoti din buzunar bancnote cu cat mai multe zerouri, parcurile acvatice sunt printre cele mai cautate si mai apreciate zone de agrement de la noi din tara. Romanii se dau in vant dupa tobogane, piscine cu apa termala si spa-uri moderne, astfel ca afacerile companiilor care administreaza astfel de parcuri merg cum nu se poate mai bine.

 

Iata cum aratau in 2018 situatiile financiare (cifra de afaceri si profit) a patru companii care detin unele dintre cele mai cunoscute parcuri acvatice din Romania:

 

 

 

THERME NORD BUCURESTI SRL (Therme.ro)

 

Complexul modern din zona de nord a capitalei este cel mai marc parc termal din Europa. Avand un concept de spa si wellness, Therme este poate cel mai cautat si iubit parc acvatic din tara. Aici te simti in vacanta in fiecare zi a anului si te poti bucura alaturi de intreaga familie de facilitatile excelente oferite de acest complex.

 

Saune, tobogane cu apa, piscine cu apa termala, spa, gradina botanica, Therme are de toate pentru toti. Peste 800.000 de plante, printre care palmieri, orhidee si multe specii de plante unice creaza o oaza de verdeata si te fac sa te simti intr-unul din cele mai exotice locuri din lume.

 

 

 

Therme si-a deschis portile in ianuarie 2016 si a inregistrat un succes fantastic inca de la inceput. Incasarile au depasit toate asteptarile si sunt in continua crestere. Daca in 2016, cifra de afaceri era de 64 milioane de RON, in 2017 aceasta a trecut pragul de 100 de milioane, iar 2018 a fost anul cu cele mai mari incasari. Astfel, Therme a incheiat anul 2018 cu o cifra de afaceri de 114,5 milioane de RON, cu 13% mai mult fata de anul anterior.

 

In ceea ce priveste profitabilitatea, Therme se poate mandri cu faptul ca, dupa numai 3 ani de la deschiderea oficiala, a reusit sa obtina profit, iar valoarea acestuia este destul de mare. Daca in 2016, compania inregistra o pierdere uriasa de 20 de milioane de RON, in 2017 Therme si-a revenit si a intrat pe plus pentru prima data, inregistrand o valoare de 2,8 milioane profit. Insa 2018 a fost un an cum nu se poate mai bun pentru companie, aceasta avand un profit de 8,9 milioane de RON, o valoare de 3 ori mai mare fata de cea inregistrata in anul anterior.

 

PARK EXPERT SERVICE DTL SRL (Divertiland.ro)

 

Divertiland este unul dintre cele mai vechi parcuri acvatice din capitala. Situat in cartierul Militari, Divertiland este un complex in aer liber care include nenumarate atractii, atat pentru copii, cat si pentru adulti. Intreaga familie are la dispozitie tobogane cu apa, piscine, restaurante si alte facilitati pentru distractie maxima in fiecare zi de vara.

La Divertiland exista singura piscina din capitala cu valuri. Aici te simti ca si cum ai fi pe tarmul oceanului si poti lua chiar si cursuri de surf. Valurile sunt realizate cu ultimele tehnologii in materie, sunt controlabile si reprezinta o copie fidela a valurilor organice, create de natura.

 

 

Infiintata in 2011, compania care detine parcul acvatic, Park Expert Service DTL SRL, a avut un trend ascendent al incasarilor de-a lungul anilor. 2017 a fost anul cel mai prolific din acest punct de vedere, compania inregistrand o valoare maxima a cifrei de afaceri din toata istoria sa, si anume 15, 2 milioane de RON. Urmatorul an insa, 2018, a fost anul in care incasarile au scazut pentru prima data de la infiintarea companiei. Astfel, cifra de afaceri a fost de 11,2 milioane de dolari, cu 26% mai putin fata de anul anterior.

Ambitiile companiei sunt de a dezvolta parcul acvatic si de a-l transforma dintr-o afacere sezoniera intr-o afacere pe tot parcursul anului. Astfel, investitiile in acest sens au fost extrem de mari, iar profitul inca intarzie sa apara. In 2018 compania a inregistrat cea mai mare pierdere de pana acum, si anume o valoare de 7 milioane de RON. E adevarat ca un astfel de proiect nu se poate amortiza in 5-6 ani, e nevoie de mai mult timp pentru ca acest lucru sa se intample. Iar daca tinem cont si de competitia destul de mare in acest domeniu, cifrele financiare ale companiei sunt de inteles.

 

AQUALAND SA (Aqua Magic Mamaia, aqua-magic.ro)

 

Mutam distractia la mare si mergem la Aqua Magic din Mamaia care este unul dintre cele mai cunoscute puncte de atractie de pe litoralul romanesc. Situat la intrarea in statiunea Mamaia, Aqua Magic se intinde pe o suprafata de peste 27.000 de mp, din care 4.000 de mp reprezinta apa. Tobogane, piscine, jacuzzi, locuri de joaca pentru copii, restaurante si multe alte distractii te asteapta in fiecare vara daca alegi parcul acvatic din Mamaia.

 

Toboganul Side Winder este singurul de acest gen din Romania si a fost special construit pentru amatorii de distractii maxime care doresc experiente de mare viteza. Astfel, poti cadea liber de la 14 metri intr-un tobogan sigur si super distractiv.

 

 

Incasarile parcului acvatic au fost destul de modeste, cea mai mare valoare a cifrei de afaceri (7,3 milioane de RON) inregistrandu-se in 2008. In urmatorii ani incasarile au scazut drastic (3-4 milioane RON CA), compania revenindu-si putin in 2014-2016. In ultimii doi ani valorile vanzarilor au scazut din nou, compania ajungand in 2018 sa aiba o cifra de afaceri de 5,2 milioane de RON, cu 17,4 % mai putin decat in anul precedent.

 

Si profitul a cunoscut fluctuatii de valoare de la infiintare si pana in prezent. Dupa o perioada de 4 ani (2014-2017) de valori pozitive ale profitului, in 2018 compania a inregistrat o pierdere de 1,1 milioane de RON.

 

AQUA PRESIDENT SRL (Aqua Park Baile Felix, baile-felix.ro)

 

Daca la mare poti merge doar vara la parcul acvatic, altfel stau lucrurile in Baile Felix. Aqua Park Baile Felix isi asteapta clientii in orice zi a anului cu diverse distractii pregatite pentru toata familia: tobogane, piscine interioare si exterioare, bazin cu valuri, saune si centre de masaj, restaurante si multe altele.

 

Grota mediteraneana este una din atractiile principale cu care se mandreste complexul, pe langa binecunoscuta apa termala din statiune.

 

 

 

Complexul este unul modern, iar clientii se inghesuie in fiecare sezon, dovada stau incasarile bune ale companiei care administreaza parcul acvatic. Ultimii 4 ani au fost de bun augur pentru Aqua President SRL, cifra de afaceri fiind in continua crestere, aproape triplandu-se ca valoare. Astfel, daca in 2014 incasarile se situau undeva in jurul sumei de 5,5 milioane de RON, patru ani mai tarziu,in 2018, valoarea cifrei de afaceri era de 14,8 milioane de RON.

 

2018 a fost un an prolific si din punct de vedere al profitului, compania inregistrand cea mai mare valoare a acestuia de la infiintare si pana in prezent. Astfel, in 2018 profitul a fost de 7,5 milioane de RON, cu 214% mai mult fata de anul anterior. Asadar, lucrurile arata din ce in ce mai bine pentru parcul acvatic situat la cativa km de Oradea.

 

Se pare ca romanii au prins gustul distractiilor acvatice, iar companiile care administreaza o astfel de afacere o duc din ce in ce mai bine, iar acelea dintre ele care au inteles sa transforme afacerea dintr-una sezoniera intr-una pe tot parcursul anului au cel mai mult de castigat.

 

Va dorim distractie placuta!

 

Te-ar putea interesa si: Ce profit genereaza parcurile de aventura

 

RisCo a realizat acest articol utilizand serviciul SellNet - Selectii Liste si Firme. Daca si tu lucrezi intr-o industrie competitiva si te intereseaza situatia primilor jucatori, urmareste articolele noastre sau foloseste serviciul recomandat de specialistii nostri.

 

Daca acest articol ti s-a parut interesant, urmareste-ne si pe paginile de Facebook, InstagramTwitter, sau LinkedIN