Importanta ideilor noi pentru antreprenori

Importanta ideilor noi pentru antreprenori

Toate afacerile mari incep cu o idee. Dar pentru a reusi sa pui in practica ceea ce iti doresti, ai nevoie de un flux constant de idei. Blogging-ul si cautarea unor noi modalitati pentru a iti targeta publicul necesita sa detii mereu si alte idei.

Ideile sunt esenta unui business, iar sa vii cu idei bune nu este atat de usor. Poate sa devina frustrant, iar oamenii se pot simti deseori blocati. Mai jos aveti noua strategii pentru a accelera influxul de idei.

Reinventeaza-te si scapa de rutina in gandire folosind aceste 9 strategii:

1. Discuta cu oameni noi

Ai un mentor? Exista oameni la care poti apela atunci cand te simti blocat intr-o problema?

Vorbeste cu ei si cauta o noua perspectiva de a intelege lucrurile. Dar nu te opri niciodata aici! Incepe prin a iti crea o lista cu oameni cu care ti-ar placea sa te conectezi si fa primul pas pentru a stabili un contact!

2. Schimba locul

Trebuie sa admitem ca suntem sclavii obisnuintei, iar acest lucru tinde sa ne izoleze de oportunitati si locuri noi. Orice schimbare aduce cu ea o noua schimbare de perspectiva. Poti incerca o noua cafenea, ca loc de relaxare sau de munca. Daca te-ai concentrat prea mult pe un proiect care incepe sa te blocheze, schimba decorul si poti avea noi idei de a iesi din impas!

3. Nu-ti fie frica de ideile proaste

Unii oameni au o usurinta neobisnuita de a veni cu idei noi, pe care le dezvolta excelent. Dar stii ce mai au? Idei proaste. Nu trebuie sa iti fie frica de ele, pentru ca si ideile proaste au aportul lor. Managerul si autorul James Altucher ii sfatuieste pe antreprenori sa isi noteze cel putin 10 idei zilnic. Nu toate vor fi castigatoare, sau capabile sa iti duca business-ul la urmatorul nivel. Dar daca nu le scrii, s-ar putea sa pierzi niste piste foarte interesante de a ajunge la ideile cu adevarat bune. Invata sa potolesti criticul interior din tine!

4. Asimileaza cate putin din toate

Citeste carti care au legatura cu domeniul tau, dar si cele care sunt in afara ariei tale! Citeste carti care te ajuta sa cresti ca persoana. Profita chiar si de timpul pe care il petreci la volan, ca sa asculti audiobooks! Astfel, ramai conectat la ce se intampla in lume si continui sa inveti in mod constant. Nu te plafona!

5. Dedica-te networking-ului

Networking face mai mult decat sa te aduca in fata unor clienti posibili. Te pune in relatie cu persoanele care iti pot imbunatati modelul de business. Fii sigur ca recurgi la perspective fresh, moderne, in business-ul tau!

6. Gandeste-te la viitorul industriei tale

Stadiul actual in care se afla industria nu se va mai identifica cu ce se va intampla peste cinci ani. Gandeste-te la idei care sa fie orientate spre viitor, pentru a iti conduce afacerea in directia corecta!

7. Vorbeste cu clientii tai

Vorbeste cu clientii tai in repetate randuri. Ei iti vor oferi informatiile de care ai nevoie, legate de beneficiile serviciilor tale.

8. Imbunatateste un produs/serviciu actual

Ce te diferentiaza de competitie? Ce poti imbunatati? Daca ai o viziune care pune accent pe cresterea business-ului, cu siguranta vei deveni un lider in domeniul tau de activitate.

9. Experimenteaza mereu noi zone

Stagnam cand nu mai schimbam rutina, iar acest lucru ne face sa nu mai avansam profesional.

Daca metodele tale traditionale, de vanzare a produselor, nu mai functioneaza, incearca sa faci asocieri neobisnuite si sa accesezi si zone mai putin cunoscute, pentru a impulsiona eficient cresterea afacerilor.

 

Sursa: addicted2success