Huawei nu poate lansa un flagship cu sistemul sau de operare

Huawei nu poate lansa un flagship cu sistemul sau de operare

Huawei, odata ajuns pe lista neagra a lui Trump, nu mai poate utiliza Android pentru telefoanele mobile, procesoare pe baza arhitecturii ARM sau alte componente realizate de Intel, Qualcomm si altii. Da, compania chineza testeaza propriul sistem de operare, insa acesta nu este pentru modele flagship. Chiar daca ar folosi Android Open Source, sansele cu un model de top sunt foarte slabe fara Google Play, fara Maps, fara Youtube, scriu colegii de la computerblog.ro!

Huawei Mate 30 Pro este urmatorul varf de gama dupa lansarea P30 Pro, iar el ar urma in mod traditional sa fie lansat in octombrie. Anul trecut Huawei a prezentat procesorul nou in septembrie, la IFA Berlin, sa vedem daca si acum vor reusi. Insa totul depinde de fapt de negocierile comerciale SUA-China si nu cred ca vor putea ramane un jucator major pe mobile fara tehnologie americana.

 

Impactul interdictiei americane


Huawei a avut o crestere puternica pe primele trei luni din 2019, plus 50% comparat cu aceeasi perioada a anului trecut, iar lansarea P30 a avut un impact pozitiv. Au vandut 59,1 de milioane de terminale mobile, apropiindu-se de Samsung, care insa ramanea tot lider cu 72 de milioane de telefoane vandute. Insa din mai s-a deschis discutia despre interdictia lui Trump, iar vanzarile s-au prabusit. Desi oficialii Huawei asigura ca vor atinge targeturile de vanzari, compania va scadea mult in vanzari.

Specialistii companiei au estimat pentru Bloomberg ca vor pierde intre 40 si 60 de milioane de unitati in vazari, in special pe pietele occidentale. anul trecut au vandut 206 milioane de telefoane si aveau in target sa creasca la peste 260 de milioane. Fondatorul Huawei, Ren Zhengfei a confirmat o scadere de peste 40% a vanzarilor in luna mai, iar tendinta se va amplifica.

Huawei nu si-a schimbat inca strategia de comunicare, are reclame ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat si spera “intr-o minune”. Probabil un acord intre Trump si Xi Jinping, care sa puna capat problemei si sa le deschida iar pietele. De asemenea, se pare ca presiunile din partea Google si a altor companii americane asupra lui Trump cresc. Altfel, doar alegerile prezidentiale din SUA din 2020 ar mai putea schimba ceva, iar un an va duce Huawei in jos destul de mult. Xiaomi creste rapid de la an la an si sunt alti competitori pe val.

Citeste continuarea pe computerblog.ro