Incarcat cu energii pozitive, placut, relaxant si, nu in ultimul rand, ademenitor. Asa ar trebui sa fie, dupa parerea specialistilor in Feng Shui, locul in care corpul si mintea trebuie sa fie intr-un echilibru deosebit.
Expresia „feng shui” provine din dialectul cantonez al limbii chineze: feng inseamna „vant”, iar shui inseamnă „apa”. Tot ceea ce tine de amplasarea obiectelor, pornind de la orientarea cladirilor in functie de punctele cardinale si terminand cu mobilarea interioarelor este cuprins in arta feng shui.
Practicarea Feng Shui a fost interzisa in China intre anii 1950-1980, de catre guvernul comunist chinez. Totusi, statiunile de vacanta ale demnitarilor din China au fost construite pe baza unor principii stricte de Feng Shui. In prezent, in tarile din Europa, Australia si America de Nord, aceasta arta este din ce in ce mai mult acceptata si pusa in practica.
Prin intermediul acestei arte se studiaza energia vitala care ne inconjoara, energie pe care chinezii o numesc Chi sau Qi. Feng Shui reprezinta arta de a aranja si de a pozitiona obiectele astfel incat fluxul de energie sa curga nestingherit in interiorul caminului sau al spatiului de lucru.
Chinezii considera ca „aceasta arta influenteaza pozitiv nivelul energetic, precum si starea generala de sanatate”.
Conform principiilor Feng Shui, curatenia si ordinea sunt reperele principale, pentru ca energiile pozitive sa isi poata face loc. De asemenea, fara culori triste, ori tablouri cu scene de lupta, deoarece specialistii subliniaza ca toate acestea impregneaza spatiul cu energie negativa. Pentru a realiza o atmosfera pozitiva, atat spatiul in care muncim, cat si spatiul in care locuim ar trebui zugravite in culori neutre, precum crem sau culoarea piersicii. Printre culorile recomandate se afla si albastrul deschis, verdele si culoarea de levantica, culori care vor invoca o energie tamaduitoare.
Specialistii in Feng Shui mai precizeaza ca „o corectare a spatiului in care traim si muncim ne aduce noroc, bogatie, sanatate si fericire. Aceasta arta straveche ne invata sa traim in armonie cu natura, sa echilibram si sa imbunatatim cursul natural al energiei care se afla peste tot si in toate”.
Cititi continuarea articolului pe Revista Cariere