De ce sa cumperi un business in loc sa pornesti unul de la zero

De ce sa cumperi un business in loc sa pornesti unul de la zero

Intr-o lume in care succesul profesional si puterea financiara sunt cele mai importante lucruri, antreprenoriatul nu mai este ceva nou. Foarte multe persoane se gandesc sa porneasca propriul business, insa, din pacate, de multe ori trec cu vederea aspecte importante. Sa incepi o afacere cu siguranta nu este un lucru usor, implica foarte multe sacrificii si eforturi si este posibil ca o buna perioada sa nu obtii profit.

In cazul in care te-ai gandit totusi sa pornesti o afacere, este bine sa analizezi mai bine situatia inainte sa actionezi. Poate ca ai o idee foarte buna, ai un plan foarte bine pus la punct si motivatia este punctul tau forte… Dar poate ca nu este momentul potrivit sa faci acest pas.

De ce? Potrivit statisticilor, aproape 20% dintre companiile nou infiintate intra in faliment inca din primul an, 50% dintre ele intra in faliment in cinci ani, iar 70% dintre ele intra in faliment in 10 ani. Sigur ca aceste cifre nu ar trebui sa te sperie si, daca ar fi sa tinem cont numai de ele, atunci nimeni nu ar mai avea curajul sa inceapa un business nou. Cu toate acestea, este foarte important sa intelegi toate aspectele si sa ai toate datele acoperite inainte sa iti asumi un risc financiar.

 

De ce esueaza companiile noi

 

42% esueaza pentru ca serviciile sau produsele lansate de ele nu au cerere pe piata

 

29% esueaza pentru ca raman fara capital

 

23% esueaza pentru ca nu au oameni suficient de pregatiti

 

In mod cert, exista foarte multe motive pentru care companiile nou infiintate intra in faliment intr-un timp foarte scurt, motiv pentru care, daca vrei sa intri in lumea antreprenorilor, poate ca ar fi mai bine sa cumperi un business decat sa incepi unul de la zero!

 

De ce sa cumperi un business

 

1. Obtii profit rapid

 

Orice antreprenor isi doreste un singur lucru: sa castige cat mai multi bani. Fiecare viseaza la o viata perfecta, la calatorii in tari indepartate, la haine de firma, case luxoase sau bijuterii scumpe, iar toate aceste lucruri ar trebui sa vina la pachet cu un business de succes. Problema apare in momentul in care drumul parcurs de la idee la reusita este mult mai lung si mai anevoios, iar foarte multi oameni se impotmolesc pe drum. Astfel, afaceri care par de succes la inceput ajung sa esueze lamentabil. Astfel, daca cumperi un business de succes vei putea obtine profit mult mai rapid. In plus, nu va fi necesar sa faci foarte multe schimbari, pentru ca foarte multe lucruri vor merge de la sine.

 

2. Castigi timp

 

Timpul este cea mai importanta resursa a noastra, orice poti schimba, insa minutele, orele, saptamanile si lunile pierdute nu le vei mai recupera niciodata. Daca vrei sa incepi un business nou, gandeste-te ca sunt foarte multe lucruri pe care vei fi nevoit sa le faci. Va fi necesar sa faci foarte multe sacrificii, sa lucrezi foarte multe ore, sa iti neglijezi viata personala sau sa rezolvi probleme neasteptate. In schimb, daca alegi sa cumperi un business, vei castiga timp. Vei avea deja un sistem complet operational si vei reusi astfel sa treci peste foarte multe etape. Mai mult decat atat, te vei putea concentra asupra ideilor de dezvoltare si vei putea obtine mai multi bani.

 

business nou versus business de succes

 

3. Nu trebuie sa cumperi un business cu banii jos

 

Foarte multi oameni sunt sceptici cand vine vorba de a cumpara un business, iar acest lucru se intampla pentru ca se gandesc la partea financiara. Este adevarat ca tendinta generala este aceea de a crede ca orice lucru, mai ales un business, trebuie cumparat cu banii jos. Ceea ce este foarte adevarat… insa mai exista un detaliu important. Daca vrei sa cumperi un business, poti face un deal cu owner-ul. Mai exact, il poti include in business-ul pe care il cumperi, ii propui sa incheiati un parteneriat, iar in baza contractului sa-i oferi o renumeratie pe o perioada determinata. Astfel, vei putea prelua un business care va merge de la sine si astfel nu va mai fi cazul sa iti faci griji in privinta pierderilor sau in privinta costurilor de dezvoltare.

 

4. Castigi pe termen lung

 

Poate ca te intrebi cum poti sa stii daca esti in avantaj pe termen lung, insa un business de succes nu este foarte greu de condus. Daca faci o analiza de piata si alegi un domeniu de viitor, in mod sigur nu va trebui sa iti mai faci griji in privinta unor lucruri. In plus, vei castiga pe termen lung. Vei putea evalua mai bine afacerea pe care o ai, vei putea gandi si implementa proiecte de dezvoltare sau iti vei putea extinde business-ul, in functie de succesul pe care il vei avea.

Te-ar putea interesa si: Cat de mult conteaza imaginea personala pentru succesul profesional