Tinerii de astazi au un mod diferit de a vedea lucrurile, tocmai din pricina erei digitale in care au crescut.
Conflictul dintre generatii este cauzat de faptul ca managerii sunt pusi in dificultate de impactul diferentelor dintre cele doua tabere.
Totusi, acestia nu trebuie sa omita faptul ca tinerii mileniali (cei nascuti dupa 1980) au un potential deosebit care poate fi de mare folos in orice organizatie.
Ei asimileaza cu usurinta cantitati foarte mari de informatie si stiu sa aleaga datele importante, ceea ce ii face niste analisti grozavi.
Acesti oameni au crescut in era digitala si sunt capabili sa se documenteze riguros intr-o multime de domenii.
Totusi, care sa fie cauza acestui conflict intre generatii?
Haideti sa ne gandim la copilarie. Oamenii din generatiile trecute isi ocupau timpul inventand diverse moduri de a se distra. Erau nevoiti sa preia initiativa si sa isi creeze propriile reguli.
Tinerii de astazi au parte de jocuri pe calculator care au deja reguli impuse.
Ce fac ei? Le invata si le urmeaza.
Timpul lor liber este deja programat: au sesiuni de tip “afterschool” pentru ca ambii parinti sunt ocupati cu job-urile.
Tocmai de aceea, atunci cand ajung la un job, milenialii asteapta indicatii. Se asteapta ca manager-ul sa vina si sa le spuna ce au de facut. De cealalta parte, manager-ul se intreaba de ce nu au initiativa sa puna intrebari.
Care este solutia?
Pentru manageri:
Intocmeste un plan pe care sa i-l inmanezi angajatului. Cere-i sa scrie in dreptul fiecarei activitati de ce informatii sau resurse considera ca are nevoie pentru a o finaliza si cat timp ii va lua.
Acest plan se va discuta impreuna cu el si va veti asigura, impreuna, in fiecare zi, ca se afla pe calea cea buna.
Pentru tineri:
Seful tau a investit in tine si ti-a oferit incredere. Daca ai nelamuriri, simte-te liber sa vorbesti cu el despre orice.
Comunicarea este singura cale prin care se poate face performanta.
Aceasta comunicare trebuie facuta in asa fel incat celorlalti sa le fie usor sa te ajute, deci exprima-te direct si simplu.
Intreaba-ti superiorul daca are 5 minute disponibile pentru tine si fa un rezumat al problemei.
Este normal sa faci greseli si sa intelegi gresit cateodata, dar trebuie sa iti doresti sa clarifici situatiile in final.
Nu are niciun sens sa incerci sa iti acoperi erorile si sa dai impresia ca esti stapan pe situatie atunci cand nu esti. Aceasta atitudine poate incheia o cariera.
Daca acest articol ti s-a parut interesant, urmareste-ne si pe paginile de Facebook, Twitter sau LinkedIn!
Sursa: quickanddirtytips.com
Traducere: Andrei Bobe