Cum sa nu iei teapa cand pleci in vacanta. Verifica cel mai important lucru!

Cum sa nu iei teapa cand pleci in vacanta. Verifica cel mai important lucru!

O vacanta mult asteptata si atent planificata este o adevarata oaza de relaxare. Indiferent unde alegi sa calatoresti, daca preferi destinatiile de pe continentul european sau preferi tarile indepartate din Orient, este esential sa te asiguri ca totul este perfect. Fiecare detaliu este important in momentul in care calatoresti! Ai investit foarte multi bani? Afla cum sa nu iei teapa cand pleci in vacanta!

 

Desi ai la dispozitie foarte multe oferte online de calatorie si orice rezervare de vacanta poate fi facuta in doar cateva minute, este bine sa fii precaut. Daca alegi sa cumperi biletele de vacanta prin intermediul unei agentii de turism, este foarte important sa alegi o firma serioasa.

 

In ultimii ani au fost semnalate foarte multe fraude, iar multi oameni s-au trezit cu banii luati si cu vacanta pierduta.

 

Asadar, cel mai important lucru pe care trebuie sa il faci inainte sa pleci in vacanta este sa verifici agentia de turism.

 

Cum sa nu iei teapa cand pleci in vacanta

 

1. Verifica licenta agentiei de turism

 

Orice agentie de turism are o licenta valabila emisa de Autoritatea Nationala pentru Turism, iar aceasta trebuie sa fie afisata pe site-ul oficial. In unele cazuri, este precizat doar numarul licentei. Accesul la aceste informatii ar trebui sa fie foarte simplu si la indemana oricarui utilizator. De regula, gasesti aceasta informatie in sectiunea “Despre noi” sau in sectiunea “Termeni si Conditii”.

 

2. Citeste cu atentie contractul de prestari servicii turistice

 

Ca orice serviciu sau bun pe care il cumperi, indiferent ce suma platesti, trebuie sa primesti un contract din partea firmei cu care ai ales sa colaborezi. De regula, agentiile mari de turism ofera clientilor un exemplar al contractului de prestari servicii turistice in momentul cumpararii unui pachet. Potrivit legii, contractul trebuie semnat de ambele parti pentru a intra in vigoare. Asadar, daca nu ai certitudinea ca agentia aleasa de tine este serioasa, tot ce trebuie sa faci este sa nu semnezi contractul primit prin posta electronica. Citeste cu atentie fiecare paragraf si, daca ai intrebari, nu ezita sa suni la agentie pentru a primi mai multe informatii.

 

3. Verifica informatiile firmei

 

Fiecare firma trebuie sa aiba in pagina de contact informatii de identificare:

 

- denumirea firmei;

- datele de inregistrare la Registrul Comertului si la Anaf;

- adresa sediului social;

- adresa punctului/punctelor de lucru;

- adresa de e-mail sau formular de contact;

- numar de contact;

- program de lucru.

 

Agentiile de turism care sunt de incredere afiseaza toate aceste date pe site-ul oficial. Daca ai neclaritati, suna la agentie si vorbeste cu un reprezentant. Nu trebuie sa ai reticente, intreaba orice iti este neclar si achita vacanta doar in momentul in care ai certitudinea ca totul este in regula.

 

4. Verifica datele firmei pe un site specializat

 

 

Vrei sa iti rezervi vacanta prin intermediul unei agentii de turism? Poti sa afli chiar tu mai multe informatii despre firma! Cum? Faci o verificare pe un site specializat. De exemplu, daca accesezi risco.ro, poti verifica in mai putin de un minut daca agentia de turism prezinta risc de insolventa, are incidente de plata, are datorii la stat, are procese in instanta sau a inregistrat pierderi in ultimii ani. Poti, de asemenea, sa vezi numarul de angajati sau modificarile care au fost inregistrate in Monitorul Oficial.

 

Tot pe risco.ro poti vedea cat de puternica este compania din punct de vedere economic, dar si detalii despre cifra de afaceri inregistrata de agentia de turism de-a lungul anilor.

 

5. Gaseste usor agentiile de turism serioase

 

Vrei sa pleci in vacanta, insa nu stii cu ce agentie de turism sa colaborezi? Sa recunoastem, uneori nu este usor sa gasim cea mai buna agentie de turism. Iar o simpla cautare pe Google ne afiseaza foarte multe rezultate… Agentiile de renume au foarte multa publicitate online sau la TV, dar si serviciile pot fi mai scumpe. Si poate ca vrei sa colaborezi cu o agentie de turism mai mica, insa de incredere.

 

Serviciul SellNet disponibil pe risco.ro iti ofera posibilitatea sa faci o cautare in baza codului CAEN si sa creezi o lista personalizata a celor mai bune agentii de turism din tara. Poti sa faci selectie dupa orasele de interes si ordonare dupa cifra de afaceri, in ordine descrescatoare, astfel incat sa alegi agentiile care au cele mai mari vanzari inregistrate. De asemenea, poti sa verifici si vechimea companiilor sau probabilitatea de insolventa.

 

Indiferent despre ce servicii este vorba, este bine si chiar recomandat sa fim consumatori responsabili.

 

Verificarea firmelor nu trebuie facuta doar de persoanele juridice sau de colaboratori si furnizori directi, ci si de persoanele fizice.

 

Calatoreste fara stres si verifica toate datele inainte sa pleci in vacanta!

 

Te-ar putea interesa si: Parcurile de aventura sunt locurile de pe urma carora castiga toata lumea