Cum gasesti cea mai buna pasta de dinti antitartru?

Cum gasesti cea mai buna pasta de dinti antitartru?

Tartrul este o acumulare de minerale și de placă bacteriană întărită, de culoare maro-gălbuie, care se lipește de dinți. Nu este sănătos, dar este un fenomen natural. Gingiile dumneavoastră secretă în mod natural uleiuri și umiditate pentru a vă proteja dinții. Dar dacă această umiditate rămâne pe dinți prea mult timp sau dacă nu vă periați suficient de des se poate întări în tartru. Și cu cât se acumulează mai mult tartru pe dinți, cu atât mai mare este riscul de a dezvolta gingivită, boală parodontală sau chiar carii dentare. Cea mai bună pastă de dinți antitartru poate ajuta la menținerea tartrului la distanță prin îndepărtarea excesului de placă de pe dinți înainte ca aceasta să aibă șansa de a se întări. Există mai multe ingrediente diferite în aceste paste de dinți care lucrează împreună pentru a reduce acumularea de tartru pe albiile tale perlate și pentru a preveni revenirea acestuia:

Care este cea mai bună pastă de dinți antitartru?

Cea mai bună pastă de dinți antitartru este cea care funcționează pentru tine. Există atât de multe mărci și tipuri diferite de pastă de dinți pe piață încât poate fi greu să îți dai seama care este cea mai bună. O pastă de dinți bună va avea câteva ingrediente cheie care ajută la prevenirea formării tartrului și a plăcii bacteriene. În primul rând, ar trebui să conțină fluorură. Fluorul acționează pentru a întări dinții, în special împotriva cariilor dentare. O pastă de dinți antitartrului bună va conține, de asemenea, un ingredient activ, cum ar fi pirofosfatul sau clorura de cetilpiridiniu, pentru a ajuta la prevenirea formării tartrului. Deși nu există o pastă de dinți universală, există câteva lucruri pe care trebuie să le căutați atunci când alegeți una, transmit cei de la zambetpentruviitor.ro.

Ingrediente care luptă împotriva tartrului

- Agenți de control al tartrului: Aceștia sunt, de obicei, fosfați sau derivați de pirofosfat de calciu, care sunt abrazivi blânzi care sparg placa și ajută la prevenirea formării tartrului.

- Fluorură: Acesta este un mineral care apare în mod natural în apă și se găsește în multe paste de dinți. Fluorul ajută la prevenirea cariilor dentare prin remineralizarea suprafeței dintelui, protejându-l de atacurile acide ale bacteriilor.

- Polimeri cationici: Aceștia sunt polimeri sintetici care ajută să se lege de placa bacteriană și să o împiedice să adere la dinți. De asemenea, sunt buni la îndepărtarea petelor de pe dinți, ceea ce îi face ideali pentru utilizarea în pasta de dinți antitartrilor.

- Agenți de acoperire: Acești agenți protejează smalțul dintelui de atacurile acide. De asemenea, ei ajută la prevenirea formării petelor pe dinți.

Perii de fricțiune

Periile de fricțiune sunt mici, cu peri întrepătrunși, care ajută la îndepărtarea delicată a plăcii și a tartrului. Au o atingere delicată care poate fi benefică mai ales pentru persoanele sensibile la pastele de dinți abrazive.

- Tehnologie de extrudare a siliconului: Această tehnologie creează un cap de periuță care este moale și flexibil, dar care poate totuși să frece cu adevărat placa și tartrul. Este deosebit de blândă cu gingiile și poate fi folosită de persoane de toate vârstele.

- Peri din nailon și polipropilenă: Aceste tipuri de peri sunt mai rigizi decât siliconul, dar totuși suficient de moi pentru utilizarea zilnică. Ele sunt bune la îndepărtarea plăcii bacteriene și pot fi deosebit de utile pentru persoanele cu dinți sensibili.