"Conferinta Inteligenta Strategica si Suprematie"- partea a II-a

"Conferinta Inteligenta Strategica si Suprematie"- partea a II-a

Cea de-a doua parte a conferintei “Inteligenta Strategica si Suprematie” a fost interactiva si deosebit de interesanta pentru participanti. In aceasta parte, au prezentat speakerii Ramona Ivan, Director fonduri structurale CEC Bank, Radu Balaceanu, Country Manager Foodpanda si pe Radu Ciofu, Co-fondator SEO Mark.

Prezentarea Ramonei Ivan s-a centrat in jurul oportunitatilor care ne sunt favorizate de accesul la finantarile din fondurile europene. 

Nu este suficient sa aveti o idee, va trebuie si bani pentru a finanta ceva”, a subliniat aceasta in cadrul conferintei “Inteligenta Strategica si Suprematie”, organizata de RisCo. Discursul Ramonei, Director fonduri structurale CEC Bank, a fost unul foarte optimist, incurajandu-i pe oameni sa nu renunte la proiectele lor, chiar daca la inceput intampina diverse obstacole si profitul intarzie sa apara.

Am placerea sa va spun ca se poate. Chiar si proiecte care au fost mai micute au reusit sa creasca si sa devina astazi importante”, a precizat Ramona Ivan, Director fonduri structurale CEC Bank.

Avand o vasta experienta in consultanta si conducand multe proiecte de afaceri spre modelul lor bancabil cel mai realizabil, Ramona a impartasit publicului multe sfaturi utile pentru a le conduce pasii  catre o afacere de succes.

Atat dialogul deschis, cat si transparenta joaca un rol cheie in constituirea unei relatii solide cu banca, care va contura un plan de afaceri cat mai corect si fezabil.

Country Manager la Foodpanda, Radu Balaceanu, a vorbit publicului prezent la conferinta “Inteligenta Straregica si Suprematie” despre importanta crearii unui brand puternic si a atragerii consumatorilor potriviti.

 

“Pentru ca iubim sa facem alegeri cu ochii”, nisa pe care activeaza Foodpanda, cea mai mare platforma de food ordering din Romania, este una norocoasa. Provocarile sunt multiple, accesul la noile tehnologii ofera cadrul perfect pentru stabilirea unei conexiuni rapide cu consumatorul, iar satisfactiile sunt pe masura.

Radu Balaceanu a mentionat ca au fost pionieri ai acestui marketplace si ca Foodpanda este intr-un continuu proces de optimizare a serviciilor prestate. Batalia cu tarile asiatice (unde climatul permite un altfel de delivery- prin scuteristi) este una destul de stransa.

Ca si target pentru anul 2016, Foodpanda isi doreste sa devina lider in Timisoara si sa initieze colaborari puternice cu Mastercard si Quickmobile.

Interesant este faptul ca anul trecut 63% dintre comenzile zilnice de mancare, de pe Foodpanda, au fost facute de pe aplicatia mobila. Daca pe platforma Foodpanda, in anul 2014, valoarea cosului de pe site se situa in jurul valorii de 10 euro, in anul 2015, acesta a fost de 15 euro.

Care este profilul robot al romanului care apeleaza la food ordering? De obicei, se confunda cu cel al corporatistului care nu are timp sa gateasca sau sa isi procure mancarea din alta parte. Mereu conectat la un dispozitiv cu internet, acesta va recurge cu usurinta la multiplele optiuni si produse personalizate, care “ii fac cu ochiul” pe foodpanda.ro. Prin intermediul platformei online sau numai folosind aplicatia pe mobil, oricine are acces la peste 40 de restaurante de top din oras, care pun la dispozitie cele mai bune preparate, la preturi accesibile. 

Secretul succesului, asa cum il vede Radu Balaceanu, Country Manager Foodpanda, consta in oferirea unor servicii premium, pastrarea accentului pe quality customer service, si fuga de campanii care promoveaza in mod exagerat discounturi,.

Foodpanda.ro colaboreaza in prezent cu peste 400 de restaurante din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Brasov, Constanta, Arad, Ploiesti, Oradea, Galati, Craiova si Sibiu, fiind lider de piata pe sectorul platformelor online pentru comenzi de mancare din Romania.

Ultimul speaker al conferintei “Inteligenta Strategica si Suprematie” a fost Radu Ciofu, Co-fondator SEO Mark, care a vorbit publicului prezent despre Optimizare si marketing in on-line.

In opinia lui Radu Ciofu, esential este sa iti cunosti intr-adevar clientii carora te adresezi si sa le oferi un continut atractiv si autentic, care sa nu ii plictiseasca sau confuzeze.

Business-urile care au rate de deschidere mici la newslettere nu au oferit publicului un continut care aduce plus valoare, de unde au aparut si rezultatele slabe. Ceea ce se intampla in aceste cazuri este un caz de discrepanta intre potentialul produsului pe care vrem sa il promovam si realitatea pe care o prezentam in piata.

Cum sa stim ce vrea exact clientul?

La aceasta intrebare, Radu Ciofu, Co-fondator SEO Mark, a oferit doua solutii. Una este abordarea personalizata, sa ne adresam individual clientilor (daca ne-o permit resursele), iar cealalta, mult mai avantajoasa, este punerea accentului pe SEO si Google.

Google se defineste ca un real ajutor marketerilor, pentru ca stie ce cauta oamenii. De aceea, sa fii atent la dorintele si comportamentele clientilor tai, iar apoi optimizarea site-ului in functie de cautarile clientelei tale de pe Google, sunt cei doi pasi cheie care vor garanta succesul afacerii tale.

Conferinta “Inteligenta Strategica si Suprematie” a fost un real succes, participantii fiind impresionati de temele interesante pe care cei sase speakeri de top le-au sustinut.

Toti cei peste 100 de participanti la conferinta au primit cadou, din partea RisCo, pachetul Smart, cel mai util instrument care te ajuta sa eviti pierderile mari in afaceri!