Scoala de business INSEAD a publicat "Global Talent Competiveness Index" (GTCI), un raport de referinta care masoara competivitatea tarilor.
Scorurile mari se explica prin caracteristici asemanatoare, cum ar fi: sistemul educational, economia, politicile de angajare care fovrizeaza flexibilitatea si antreprenoriatul. Intr-o lista care este construita mai ales din tari europene, se observa ca statele nordice au o performanta destul de buna.
9. Finlanda
— Este pe primul loc pentru educatia formala, fiind apreciata pentru abilitatea de a creste talentul de afaceri. Si mediul de business a obtinut o nota mare, fiind pe locul 6.
8. Danemarca
— a fost clasata pe locul 3 atat pentru mediul de business, cat si pentru abilitatea de a creste talente. Si sistemul ei educational este unul dintre cele mai bune din lume, fiind pe pozitia 6 la educatie.
7. Luxemburg
— Ramane in top pentru abilitatea de a atrage talent global. Intrucat este considerata un centru al industriilor si finantelor, exceleaza si la retinerea de talente.
6. Australia
— Este recunoscuta pentru abilitatile de management la nivel inalt, necesare pentru o tara competitiva din punct de vedere al afacerilor. Educatia formala din Australia este si ea apreciata, fiind pe locul 4 in lume.
5. Suedia
— Suedia exceleaza si ea la retinerea talentelor. Cu o educatie formala buna si un acces pe tot parcursul vietii la cursuri educationale, Suedia este locul in care se castiga multe skill-uri tehnice si de management.
4. USA
— Datorita network-ului de universitati, USA este pe locul doi in subindexul referit la crestere, care se refera la capacitatea cresterii talentului prin cursuri universitare, stagii si alte traininguri.
3. UK
— UK a luat note bune, mai putin la practicarea competentelor tehnice ale fortei de munca. Atrage inca multe talente, dar acest lucru se poate schimba dupa Brexit.
2. Singapore
—Este pe primul loc pentru mediul de afaceri si capacitatea de a atrage talent de top, la nivel mondial.
1. Elvetia
— Este prima la scorurile modelului GTCI (Indexul de Talent Global si Competitivitate) , demonstrand o excelenta capacitate de a atrage si a retine talente. Nu sta insa asa bine la notele legate de egalitatea de gen.
Daca acest articol ti s-a parut interesant, urmareste-ne si pe paginile de Facebook, Twitter, sau LinkedIn!
Sursa: Business Insider
Traducere: Diana Petroiu