Aproximativ 8000 de tineri mileniali (nascuti dupa 1980) au participat la un studiu menit sa scoata in evidenta ce anume isi doresc noile generatii de la angajatori.
Cea mai importanta cerinta invocata de catre acestia este flexibilitatea.
Tinerii isi doresc un mediu de lucru flexibil in care sa vina cand vor la job, sa plece dupa ce isi termina sarcinile sau sa lucreze de la o cafenea.
De asemenea, milenialii isi doresc contracte flexibile de tip crowdsourcing. Acest concept consta in externalizarea serviciilor catre un grup de specialisti.
Se pare ca, din studiile efectuate, angajatii care dispun de un program flexibil sunt dornici de a ramane pe termen lung in companie.
Acestia sunt mult mai productivi decat cei care lucreaza un program full time si au reguli mult mai stricte.
Cel mai probabil, in 10-15 ani, job-urile vor fi mult mai flexibile si ne vom putea duce la bun sfarsit multe dintre sarcini din fata calculatorului personal.
De asemenea, cei care vor lucra la birou vor putea veni mai tarziu si se vor bucura de pauze mult mai lungi, de 2 sau de 3 ore.
Ne putem astepta ca angajatorii sa ofere aceste conditii tocmai pentru ca milenialii sa faca eforturi mai mari din proprie initiativa.
Aici vorbim despre acel pas suplimentar pe care tinerii il vor face bazandu-se pe mana libera pe care o primesc.
Se pare ca liderii de companii sunt din ce in ce mai preocupati de ceea ce isi doresc noile generatii de la angajatori si incearca sa tina pasul cu noile tendinte pentru a se adapta.
Poate ca aceste aspecte ii vor face mai dornici si mai productivi pe angajati si ii vor pregati mult mai bine pentru viitoarele aventuri in lumea antreprenoriatului.
Daca acest articol ti s-a parut interesant, urmareste-ne si pe paginile de Facebook, Twitter sau LinkedIn!
Sursa: Inc Magazine
Traducere: Andrei Bobe