Ce face Mark Zuckerberg atunci cand trece printr-o perioada dificila

Ce face Mark Zuckerberg atunci cand trece printr-o perioada dificila

Recent, Mark Zuckerberg a vorbit pentru studentii de la Hardvard in cadrul ceremoniei de inceput de an. Acesta le-a povestit studentilor cum a trecut peste o perioada dificila atunci cand marile companii doreau sa cumpere Facebook.

 

Toti cunoscutii il sfatuiau sa vanda proiectul, dar Zuckerberg credea in scopul sau si cumva stia ca va ajunge mare, ceva mult mai mare decat ceilalti s-ar fi asteptat.

Totusi, si-a dat seama ca el era singurul care gandea astfel, iar acest lucru l-a facut sa isi puna multe intrebari si sa inceapa sa aiba indoieli. A urmat o perioada grea, poate cea mai grea din cariera sa, dar a reusit sa treaca peste pastrandu-si increderea.

Cum a reusit?

 

A inteles ca increderea nu apare peste noapte

Adevarata incredere in sine se construieste pe straturi de succes, iar atunci cand ne intalnim cu esecul, aceasta tinde sa se risipeasca. Nu trebuie sa ne speriem; intotdeauna vor aparea perioade mai dificile. Mark considera ca succesul nu e un profesor bun, tocmai pentru ca ne da senzatia ca nu putem pierde niciodata.

 

Si-a amintit intotdeauna care e scopul sau

In discursul sau, Zuckerberg le povesteste studentilor despre cum toti oamenii din jurul sau au aratat lipsa de incredere si au renuntat la lupta. In schimb, Mark nu a incetat sa creada si a gandit intotdeauna pe termen lung.

CEO-ul de la Facebook e de parere ca o influenta negativa asupra viziunii oamenilor o au filmele si cultura media. In multe dintre aceste productii, succesul apare intr-un moment anume, intr-o singura transa.

Tocmai aici este problema; oamenii trebuie sa inteleaga ca reusitele vin treptat si se impiedica, ocazional, de anumite probleme. Asta nu inseamna ca trebuie sa renunte.

 

S-a preocupat de conditia sa fizica

O buna conditie fizica ne sustine atunci cand trecem prin perioade grele. Aceasta ne da energie pentru zilele aglomerate si reduce anxietatea. Chiar daca suntem ocupati, trebuie sa invatam sa prioritizam activitatile fizice.

Astfel, ne putem elibera 3-4 ore pe saptamana pentru miscare. Este foarte important sa ne mentinem, sa eliminam toxinele si sa pastram nivelul de cortizol (hormonul stresului) cat mai jos.

Nu lasa o perioada mai dificila in care ai indoieli sa te opreasca din a lucra la scopul tau principal. E normal sa iti pierzi din entuziasm, mai ales atunci cand vezi ca cei din jurul tau nu te sustin. Aminteste-ti intotdeauna pentru ce anume lupti si vei reusi!

 

Daca acest articol ti s-a parut interesant, urmareste-ne si pe paginile de FacebookTwitter sau LinkedIn!

Sursa: INC Magazine

Traducere: Andrei Bobe