Munca in constructii nu este treaba usoara: conditiile dificile de munca, expunerea la elementele naturii si efortul fizic sustinut nu sunt pentru oricine. Conform statisticilor europene din anul 2015, aproximativ 20% din accidentele de munca petrecute in Romania au avut loc in domeniul constructiilor. Prin urmare, riscurile de accidentare crescute sunt o ingrijorare reala atat pentru angajati, cat si pentru angajatori.
Echipamentul de protectie adecvat are rolul de a preveni accidentarile usoare. Printre altele, imbracamintea si incaltamintea de protectie nu ar trebui sa lipseasca din garderoba niciunui mester, amator sau profesionist.
Imbracamintea de protectie pentru munca in constructii trebuie sa fie in primul rand, trainica. Croiala din tercot rezistent la abraziune este o buna alegere, imbinand rezistenta poliesterului cu confortul oferit de bumbac. Pentru o durabilitate crescuta, intariturile de poliester pentru coate, genunchi sau sezut sunt o optiune excelenta.
In plus, fermoarele si capsele durabile alaturi de cusaturile duble sau triple sunt o indicatie ca echipamentul de protectie ales este de buna calitate.
Pe langa durabilitate, versatilitatea este un criteriu esential pentru alegerea imbracamintei de protectie. Spre deosebire de garderoba de zi cu zi, imbracamintea de protectie este dotata cu buzunare multiple, gaici pentru scule, si eventual buzunare speciale pentru genunchiere.
Bineinteles, piata ofera o larga varietate de echipamente de protectie pentru orice activitate. Astfel, imbracamintea de protectie poate beneficia si de alte avantaje: tratament antistatic, ESD sau ignifug, cerinte obligatorii pentru electricieni sau alte ocupatii cu riscuri crescute de accidentare.