Oamenii de stiinta ne spun care e activitatea care scade nivelul de stres si riscul aparitiei unor boli psihice grave, cum ar fi dementa sau Alzheimer.
Traim in era vitezei, facem totul in graba, ne confruntam cu situatii limita, ne incearca foarte multe sentimente si emotii, si cu toate acestea trebuie sa performam mereu. Sa fim cei mai buni in domeniul nostru de activitate, sa castigam mai multi bani, sa avem un trai mai bun si un stil de viata perfect.
Aproape orice activitate pe care o desfasuram este contra timp, chiar daca dispunem de foarte multe gadgeturi create special pentru a ne face viata mai usoara. Dar cum ramane cu sanatatea? Oamenii de stiinta ne spun care e activitatea care scade nivelul de stres si riscul aparitiei unor boli psihice grave.
Dansul scade nivelul de stres
Oamenii de stiinta de la Universitatea Harvard sustin ca dansul este cel mai bun exercitiu pentru scaderea nivelului de stres si pentru mentinerea sanatatii psihice.
Potrivit lor, dansurile solicitante iti mentin mintea focusata asupra miscarilor pe care trebuie sa le faci, motiv pentru care nu vei mai avea timp sa iti incarci gandirea cu lucruri negative.
Tot ce trebuie sa faci este sa asculti muzica, sa respecti pasii de dans sau sa te sincronizezi cu partenerul de dans, daca te-ai inscris la un curs de dansuri. Indiferent cum alegi sa dansezi, este important sa desfasori aceasta activitate.
Cu cat dansezi mai mult, cu atat te simti mai bine!
In plus, nu mai este un secret faptul ca sportul contribuie la sanatatea psihica si ca imbunateste considerabil dispozitia. Sportul, in general, scade nivelul de stres si combate anxietatea. In plus, ajuta la prevenirea unor boli pshihice precum dementia sau Alzheimer.
Societatea Mondiala de Sanatate recomanda persoanelor adulte sa faca cel putin 300 de minute de sport pe saptamana, de intensitate moderata.
Sunt necesare cel putin 150 de minute de sport pe saptamana pentru mentinerea sanatatii.
Cu toate acestea, avertismentele oamenilor de stiinta sau sfaturile primite de la medici sunt complet ignorate de unele persoane, care nu reusesc sa aiba un stil de viata sanatos.
Consumarea alimentelor de tip junk food si lipsa sportului sunt principalele cauze ale obezitatii sau a bolilor de inima la nivel global.
Potrivit statisticilor, la nivel global, obezitatea s-a triplat dupa 1975.
In 2016, numarul persoanelor care sufera de obezitate a ajuns la peste 650 de milioane.
Tot la nivel global, aproape 264 de milioane de persoane sufera de anxietate.
Aceste cifre sunt cel putin ingirjoratoare, iar numarul persoanelor predispuse la obezitate sau boli psihice este in crestere.
Asadar… pune pret pe sanatatea ta! Fa-ti timp pentru sport, fie ca vrei sa dansezi, sa alergi, sa inoti sau sa practici un sport de performanta.
Te-ar putea interesa si: Activitatile in aer liber fac oamenii mai fericiti!