6 antreprenori renumiti, care au invins esecul

6 antreprenori renumiti, care au invins esecul

Esecul nu este o alternativa a succesului. Desigur, este ceva de evitat, dar poate fi un obstacol temporar, care sa prilejuiasca parcurgerea unui proces necesar evolutiei personale.

Toata lumea se confrunta cu esecuri la un moment dat in viata. Ceea ce conteaza cu adevarat este felul in care reactionam si ce am reusit sa invatam din esecurile avute.

Un exemplu concludent sunt povestile urmatorilor sase antreprenori, finalizate cu reusite importante, dar care au la baza un sir de esecuri indelungate.

 

1. Arianna Huffington a fost respinsa de 36 de edituri

Co-fondatorul "Huffington Post", Arianna Huffington, a cunoscut esecul de mai multe ori in viata. Pare greu de crezut ca unul dintre cele mai faimoase nume din domeniul publicatiilor online a fost respins de peste 30 de edituri. A doua carte scrisa de Arianna a primit multe refuzuri, acest lucru intamplandu-se inainte de crearea imperiului Huffington Post.

Chiar si publicatia Huffington Post nu a fost un succes imediat. De fapt, chiar la lansare, au existat zeci de comentarii si recenzii negative asupra potentialului si a calitatii pe care o aducea pe piata. In mod clar, Huffington a depasit aceste etape de esec si a luptat pentru ca numele ei sa devina unul dintre cele mai puternice din jurnalismul online.

2. Bill Gates si-a vazut prima companie cum se naruie

Astazi, Bill Gates este unul dintre cei mai bogati oameni din lume, dar averea sa nu a fost castigata dintr-un drum drept, presarat numai cu momente de succes. Gates a intrat pe scena antreprenoriala cu o companie numita Traf-O-Data, care isi propunea sa proceseze si sa analizeze datele din trafic. A incercat sa ii vanda ideea partenerului de business, Paul Allen, dar produsul abia mergea. A fost un dezastru total. Esecul n-a durat insa prea mult. Peste cativa ani, Gates a creat primul produs Microsoft, gasind astfel calea spre succes.

 

3. George Steinbrenner a falimentat o echipa

Inainte ca Steinbrenner sa devina un nume, cel de patron la New York Yankees, a avut o echipa mica de baschet, Cleveland Pipers, in anul 1960. In 1962, ca urmare a directiilor date de Steinbrenner, intreaga franciza a dat faliment.

Si cu echipa de la Yankees a experimentat mai multe esecuri, in perioada 1980-1990. Dar, in ciuda criticilor publice si a esecurilor repetate, Steinbrenner a reusit sa aduca echipa pe drumul invingatorilor. Au urmat sase intrari in World Series, intre anii 1996-2003, si recordul ca New York Yankees sa fie numita cea mai profitabila echipa din Major League Baseball.

4. Walt Disney a fost acuzat de lipsa de creativitate

Un geniu al secolului XX, Walt Disney, a fost dat afara de la un ziar, pe motiv ca nu ar fi destul de creativ. Disney a incercat sa invinga esecul. Si-a construit prima companie de animatie, numita Laugh-O- Gram Films. A strans 15.000 de dolari pentru companie, dar a fost fortat sa inchida Laugh-O-Gram, ca urmare a plecarii unui distribuitor si partener important.

Disperat si fara un ban in buzunar, Disney si-a gasit drumul spre Hollywood  intampinand chiar si mai multe critici si esecuri, pana a ajuns sa faca primele filme care i-au adus popularitatea sonora.

5. Steve Jobs a fost concediat din propria companie

Steve Jobs este cel mai bun exemplu pentru antreprenorul care s-a ridicat de zeci de ori din cenusa esecului, fiind mereu capabil sa aduca inovatii si produse care sa surprinda lumea. La 30 de ani, consiliul de administratie de la Apple a hotarat sa-l dea afara.

Jobs a fondat o noua companie, NeXT, care ulterior a fost cumparata de Apple. Odata ce s-a intors la Apple, Steve si-a demonstrat geniul, reinventand imaginea companiei si conducand brandul Apple spre cel mai inalt succes.

 

6. Milton Hershey a inceput trei companii de dulciuri, inainte de Hershey

Toata lumea a auzit de ciocolata Hershey, dar putini stiu cum a inceput povestea acestui faimos producator de dulciuri.

La inceputul carierei sale in industria asta, Milton Hershey a fost un anonim.

Dupa ce a fost dat de unde isi facea noviciatul la un tipograf, Milton a inceput trei afaceri cu companii de dulciuri diferite, toate esuand.

In ultima sa incercare, Hershey a fondat Lancaster Caramel Company, cu care a vazut rezultate uimitoare. A crezut in viziunea sa, de a aduce maselor o ciocolata cu lapte speciala, si a construit Hershey Company. Acesta a fost inceputul succesului si a faimei mondiale pe care le are in ziua de azi.

La inceput, esecul poate parea un capat de drum. Experienta si rabdarea dovedesc insa contrariul. Prin putere de munca si pasiune, se pot obtine lucruri uimitoare si indepini visuri care par initial imposibile.

 

Sursa: Entrepreneur