5 obiceiuri zilnice care contribuie considerabil la starea de bine

5 obiceiuri zilnice care contribuie considerabil la starea de bine

Se spune ca cel mai mare critic al nostru suntem noi insine. Indiferent ce considera alte persoane despre noi sau care sunt lucrurile negative pe care le evidentiaza la noi, toate sentimentele pe care le avem pornesc de la noi si de la modul in care gandim. Starea de bine este foarte importanta, deoarece o minte limpede poate lua intotdeauna decizii mai bune. Iar incarcatura emotionala in mod sigur nu ne ajuta sa facem progrese.

Din pacate, suntem primii care ne punem la colt si ne invinovatim ori de cate ori ceva nu merge conform asteptarilor. Si suntem primii care avem cele mai multe critici la adresa noastra. Iar acest lucru il pot observa si persoanele cu care interactionam, pentru ca atitudinea noastra este complet schimbata in momentul in care nu suntem confortabili cu deciziile pe care le-am luat sau cu actiunile noastre.

Acceptarea de sine este primul pas in cresterea increderii in sine, insa cei mai multi oameni nu acorda atentie acestui detaliu important.

Daca vrei sa ai mai multa motivatie si sa actionezi cu mai multa incredere, cel mai indicat este sa adopti 5 obiceiuri zilnice care contribuie considerabil la starea de bine.

 

Obiceiuri care contribuie considerabil la starea de bine

 

Odata ce reusesti sa ai o viata echilibrata, vei observa cum totul in jurul tau se va schimba. Vei avea mai multa incredere in tine, cei din jur iti vor zambi, vei lua decizii mai bune si vei actiona mai eficient. Si totul este foarte simplu, ai nevoie doar de exercitiu!

Iata, asadar, ce trebuie sa faci:

 

Dormi suficient

 

Potrivit specialistilor, somnul este cel mai important pentru sanatatea fizica si mentala. Deprivarea de somn este asociata cu foarte multe boli, printre care se numara bolile de inima, diabetul, infarctul, obezitatea si depresia. Dar cate ore de somn sunt suficiente pentru a avea un organism sanatos? Persoanele cu varsta cuprinsa intre 18 si 64 de ani au nevoie de 7 – 9 ore de somn pe noapte, iar dupa varsta de 65 de ani sunt necesare 8 - 9 ore de somn pe noapte.

 

Identifica gandurile negative

 

Asa cum am spus anterior, cel mai mare critic al nostru suntem noi insine. Orice gand negativ pe care il avem porneste de la modul in care ne-am obisnuit sa fim. Fiecare dintre noi avem puterea de a gandi negativ si de a ne lasa influentati de orice scenariu pe care il cream in mintea noastra. Ce putem face? Nu trebuie sa permitem gandurilor negative sa puna stapanire pe noi. Identificarea gandurilor negative este un pas important pentru crearea starii de bine. De exemplu, daca te incearca foarte multe sentimente negative, incearca sa identifici care e sursa lor. Identifica gandul negativ, fii constient/a ca este doar un gand si inlocuieste-l cu un gand pozitiv. Astfel, vei reusi sa schimbi modul in care gandesti si in mod sigur ziua iti va fi complet schimbata. Insa este nevoie de foarte mult exercitiu pentru a reusi sa inlocuiesti orice gand negativ pe care il ai.

 

Scrie intr-un jurnal

 

Un exercitiu foarte simplu si eficient este acela sa scrii intr-un jurnal tot ce gandesti. Este o metoda foarte simpla, care te ajuta sa fii constient/a de ceea ce gandesti. In plus, practicarea recunostintei este un alt exercitiu care contribuie la starea de bine. Chiar daca ai un program foarte incarcat si ai senzatia ca esti mereu in intarziere, incearca sa acorzi cel putin cinci minute pe zi pentru a scrie in jurnal cateva lucruri pentru care esti recunoscator/recunoscatoare. Te vei simti mult mai bine si vei incepe ziua intr-o nota pozitiva, ceea ce este extrem de important.

 

 

Consuma alimente sanatoase

 

Alimentatia sanatoasa este extrem de importanta, deoarece contribuie la buna functionare a organismului si previne aparitia multor boli. Indiferent ce stil de viata ai, este esential sa introduci in dieta zilnica alimente care iti asigura vitamine esentiale si nutrienti care contribuie la starea de bine. De cele mai multe ori, tendinta de a consuma alimente de tip junk food apare pe fond de stres sau pe fondul unor probleme emotionale. Oricat de mare ar fi tentatia, inainte sa consumi alimente care nu sunt sanatoase, gandeste-te ce efecte vor avea asupra sanatatii organismului tau.

 

Asigura-te ca faci suficient sport

 

Sportul nu trebuie sa fie o activitate impusa, care sa nu iti aduca nicio placere. Ci trebuie sa fie un stil de viata. Nu iti ocupa timpul cu activitati sportive care sunt o corvoada pentru tine. Incearca sa gasesti o activitate care iti place si astfel iti va fi mult mai usor sa faci miscare. Chiar si o plimbare in parc ar trebui sa fie suficienta, daca acorzi cel putin 30 de minute pe zi. Cu cat faci mai multa miscare, cu atat te vei simti mai bine. In plus, nu mai este un secret faptul ca sportul contribuie la sanatatea psihica si fizica.

Te-ar putea interesa si: Testul care iti dezvaluie tot ce trebuie sa stii despre viata personala!