Cand te gandesti sa-ti incepi propriul business, probabil te imaginezi intr-un spatiu comercial, intre patru pereti albi, cu o groaza de cutii de desfacut si un intreg birou de amenajat.
Dar daca exista variante mult mai simple? Cu tehnologia de azi, poti incepe rapid un business online cu costuri minime sau chiar gratuit.
Trebuie doar sa te concentrezi pe ceea ce stii sa faci mai bine si sa alegi un domeniu in care ai potential sa te dezvolti.
1. Consultant SEO
Te pricepi la motoare de cautare? Cunosti Google Analytics? Multi dintre proprietarii micilor companii nu cunosc impactul SEO asupra afacerii lor. Invata-i pe acesti oameni ce inseamna puterea SEO, cat de mult conteaza sa interpreteze corespunzator datele analitice si sa contureze continutul pentru trafic.
2. Business Coaching
Ai o vasta experienta in business? Simti ca ai suficiente cunostinte incat ii poti ajuta pe antreprenorii aflati la inceput de drum? Poti incepe sa scrii articole pe site-urile de profil care sa iti aduca clienti dispusi sa te plateasca pentru a le impartasi experienta ta.
3. Retailer Specializat
Exista o audienta pentru orice, de la mobila pentru case de papusi pana la mancare organica pentru caini. Ai nevoie de un serviciu de gazduire online cu functie de cos de cumparaturi inclusa sau de software specific pentru comert online, dupa care poti ajunge la clientii care au nevoie de produsele vandute de tine. Poti vorbi cu furnizorii sa livreze produsele in numele tau pentru a face lucrurile mai simple.
4. Consultant Social Media
In timp ce marile companii angajeaza agentii sau staff propriu pentru canalele de Social Media, companiile mai mici nu cunosc, de cele mai multe ori, importanta unei strategii de marketing. Ca si consultant, ii poti ajuta sa gaseasca o buna tactica de abordare a mediului online si, in acest fel, vei creste odata cu clientii tai.
5. Web Design
Un site care nu este optimizat corespunzator nu emana incredere pentru clienti. Daca cunosti HTML si ai o idee despre design, poti oferi serviciile tale catre micile companii care au nevoie de site-uri bine puse la punct. Creaza-ti un portofoliu de clienti, iar apoi un site prin care sa atragi din ce in ce mai multi.
6. Consultant pentru obtinerea job-urilor
Poate nu te-ai gandit, dar multi oameni au dificultati in a-si gasi job-ul mult dorit. Este posibil sa detina calitatile necesare, dar, pur si simplu, sa nu stie sa comunice suficient de bine incat sa obtina slujba. Ofera-le consultanta si scrisori convingatoare de intentie.
7. Suport tehnic de la distanta
Multe companii nu isi permit sa angajeze un specialist IT full time. De obicei apeleaza la prieteni sau familie, iar rezultatele nu sunt intotdeauna cele dorite sau necesita foarte mult timp pentru rezolvare. Daca stii sa lucrezi cu computerele, ofera suport imediat de la distanta pentru aceste companii.
8. Magazin de produse handmade
Costurile de instalare sunt foarte mici daca iti achizitionezi produsele vrac de la producatori, iar profitul se poate face in scurt timp.
9. Dezvoltare aplicatii
Aplicatiile au ajuns la apogeul popularitatii, iar oamenii sunt dispusi sa plateasca bani buni ca sa isi poata organiza activitatile cu ajutorul lor. Daca ai idei si cunosti programare, este perfect, daca ai idei, dar nu stii sa programezi, sunt foarte multi potentiali colaboratori care iti pot transforma ideile in realitate.
10. Blogging
Daca stii sa lucrezi cu cuvintele si ai idei bune care prind la public, iti poti deschide un blog. Astfel, poti atrage cititori din toata lumea. Cu cat audienta ta este mai mare, cu atat blog-ul se poate transforma intr-un business de succes.
Daca acest articol ti s-a parut interesant, urmareste-ne si pe paginile de Facebook, Twitter sau LinkedIn!
Sursa: businessnewsdaily.com
Traducere: Andrei Bobe