10 activitati care ucid stagnarea in zona de confort

10 activitati care ucid stagnarea in zona de confort

Un pas facut in afara zonei de confort poate sa iti redea starea de bine si sa iti asigure calea spre succesul mult dorit.

Creierele noastre sunt construite in asa fel incat sa nu simta nevoia de actiune decat in momentul in care percep atacul stresului si disconfortului.

Performanta slaba si disconfortul sunt cei mai buni prieteni. Tocmai de aceea, iesirea din zona de confort te face sa fii mai bun, si acest lucru nu presupune sa escadalezi a doua zi Everestul. Este vorba de provocarile de zi cu zi, care iti testeaza limitele cel mai bine. Imbratiseaza schimbarea si o sa ai, cu siguranta, mai mult succes daca respecti urmatoarele 10 activitati benefice dezvoltarii tale personale:

1. Trezeste-te de dimineata

Trezitul de dimineata te ajuta la o organizare mai buna a zilei. Iti da oportunitatea de a te pregati mental pentru activitatile ulterioare de la munca. De asemenea, cine se trezeste devreme are timp de mic-dejun si de o portie rapida de sport, activitati care garanteaza buna functionare a organismului. Pune alarma la ceas sa sune mai devreme si corpul tau va fi primul care iti va multumi!

2. Realizeaza un obiectiv “imposibil”

Putine lucruri se compara cu entuziasmul pe care il ai dupa ce realizezi ceva ce credeai ca nu vei reusi niciodata. Poate sa fie vorba de participarea la un maraton sau de sustinerea unei prezentari la o conventie- orice lucru care te scoate din zona de confort - este dezirabil. Realizarea acestor obiective merita toata suferinta ta. Cand vei reusi sa finalizezi ce ti-ai propus, vei avea o energie pozitiva care te va insoti mult timp.

3. Mediteaza

Ramai intepenit in inertie si rutina cand nu ai timp sa te domolesti si sa te gandesti la urmatoarele tale miscari. “Unde sunt acum? Ce vreau sa obtin in viitor?” sunt intrebari ce nu trebuie date uitarii.

In acest sens, meditatia sparge cercul vicios si iti garanteaza motivatia de care ai nevoie. Neurologul Sara Lazar, de la Harvard, atrage atentia asupra faptului ca meditatia aduce beneficii creierului uman. Meditatia creste densitatea creierului in zonele responsabile cu autocontrolul, atentia, rezolvarea problemelor, flexibilitatea si capacitatea de adaptare.

4. Concentreaza-te pe un singur lucru o data

Multitasking-ul omoara productivitatea si performanta. Ba mai mult, iti va epuiza organismul si nu te vei mai putea concentra la activitatile tale.

De aceea, este esential sa iti pastrezi atentia pe un singur lucru, caruia sa ii dedici timpul si eforturile tale de munca.

5. Dedica-te voluntariatului

Voluntariatul este o experienta puternica, care iti va schimba modul in care privesti si in care interactionezi cu lumea. Ai ocazia sa devii mai atruist si sa cunosti o multime de oameni.

6. Exerseaza vorbitul in public

Poate ai auzit statistica: exista o teama mai mare pentru vorbitul in public decat pentru moarte. Da, vorbitul in public este o adevarata provocare. Dar este una care merita stresul. Indiferent ca te adresezi unui public format din cinci persoane sau unei multumi, sa stapanesti acest aspect este foarte important pentru dezvoltarea ta personala. De asemenea, vorbitul in public iti poate garanta ascensiunea in cariera.

7. Vorbeste cu necunoscutii

Chiar daca te incomodeaza sau te stanjeneste initial, sa vorbesti cu necunoscutii este un exercitiu foarte util pentru a dezvolta aptitudini mai bune de comunicare.

Interactiunea sociala este buna pentru starea ta de spirit, te ajuta sa iti maresti cercul de cunostinte si iti da increderea de a aplica ideile noi.

8. Invata sa taci

Uneori, sa renunti intr-o polemica arata maturitate. Chiar daca ai dreptate, la fel de util si sanatos este sa renunti la expunerea punctului tau de vedere. Relatiile pot avea de suferit din aceasta dorinta de a avea mereu dreptate.

9. Spune nu

Cand spui nu, te eliberezi de obligatiile inutile care iti mananca timpul tiber. Atunci cand refuzi ceva, este bine sa eviti expresii de genul “ Nu sunt sigur” sau “ Nu cred ca pot”, pur si simplu arata-te hotarat! Pentru multi oameni, s-a constatat ca a refuza o actiune cauzeaza stres, epuizare, si chiar depresie.

10. Nu mai amana lucruri

Este dificil sa ne schimbam, iar procesul de reinventare a personalitatii  reprezinta o etapa care are nevoie de atentie si implicare constanta.

Atunci cand ne confruntam cu situatii dificile, obisnuim sa amanam actiunea pentru un invariabil “maine”. Insa scuzele nu te vor ajuta niciodata sa te dezvolti personal!

Pe termen lung, amanarea este cel mai nociv lucru pe care il poti alege. Iti va afecta considerabil dezvoltarea personala.

 

Sursa: Entrepreneur