Search for News
Pharmaceutical
28.03.2023, 15:47
142

Urmează să îţi faci analizele de sânge ? Atunci nu omite câteva aspecte utile

Urmează să îţi faci analizele de sânge ? Atunci nu omite câteva aspecte utile
Photo Urmează să îţi faci analizele de sânge ? Atunci nu omite câteva aspecte utile

Recoltarea probelor de sânge durează foarte puţin, nu este dureroasă, dar foarte folositoare pentru o diagnosticare corectă.

Fie că sunt făcute la indicaţia medicului sau ca un control de rutină, analizele medicale trebuie să fie un obicei pentru fiecare dintre noi. La 6 luni sau măcar o dată pe an este bine să ne verificăm starea de sănătate în această manieră. Însă oricât de simplu ar fi, sunt câteva aspecte de care este indicat să ţinem cont pentru a nu influenţa în vreun fel rezultatul sau a interveni în actul medical.

În primul rând, recoltarea se face „à jeun” sau pe nemâncate. Alimentele pe care le consumăm pot influenţa rezultatele finale şi astfel medicul nu va fi sigur de valorile reale ale glicemiei, colesterolului şi a altor indici. Frica de ac pare să nu aibă vârstă, însă dorinţa de a avea o viaţă sănătoasă trebuie să predomine. Pentru a-i mai în veseli pe cei mici, personalul medical apelează adesea la consumabile medicale colorate precum mănuşi roz sau garou recoltare cu diferite desene care le va distrage atenţia micuţilor de la seringă.

Şi pentru adulţi este necesară utilizarea unui garou banda elastica prietenos cu pielea care să nu strângă, flexibil şi utilizabil cu o singură mână de către asistentă. În niciun caz recoltarea nu se va face fără acesta. De asemenea, pielea se va dezinfecta înainte de recoltare, iar după se va proteja cu un plasture pentru câteva ore în ziua respectivă. Chiar dacă ne simţim bine după mica intervenţie, personalul medical poate sugera să mai rămânem câteva minute în sala de aşteptare pentru orice eventualitate.

Foarte importantă în următoarele zile şi nu numai este hidratarea. Aşa că nu strică să avem cu noi o sticlă de apă şi o gustare, mai ales dacă suntem obişnuiţi să servim de dimineaţă micul dejun. După primirea rezultatelor, acestea se vor interpreta de către medicul de familie sau specialist. Multe laboratoare încercuiesc sau evidenţiază în alt mod valorile anormale, însă acestea se corelează cu vârsta sau afecţiunile cunoscute şi vor fi explicate de către medic.