Search for News
Health
09.07.2024, 12:30
15

Fațete dentare: Indicațiile și contraindicațiile medicilor

Fațete dentare: Indicațiile și contraindicațiile medicilor
Photo Fațete dentare: Indicațiile și contraindicațiile medicilor

 

Zâmbetul a devenit o prioritate pentru marea majoritate a oamenilor. Sigur că aici vorbim și despre efectul viralizării în online, despre sutele de influenceri care pozează perfect pe paginile de socializare. Au dinții albi ca spuma laptelui, perfect aliniați, gata să fie admirați. Vorbim despre partea bună a internetului, despre accesul la informație și despre conștientizarea oamenilor.

Acum, cu toții știm cât de multe beneficii ne poate aduce o dantură sănătoasă, dar și câte uși poate deschide un zâmbet perfect. Dacă și tu îți dorești fațete dentare naturale, înseamnă că ai ajuns în locul potrivit. Vei descoperi, pe parcursul acestui articol, care sunt indicațiile și contraindicațiile medicilor.

Ce sunt fațetele dentare?

Fațetele dentare sunt niște învelișuri subțiri, rezistente și deosebit de estetice, care se aplică, prin cimentare, pe suprafața vizibilă a dinților. De regulă, sunt recomandate pentru a corecta sau pentru a aduce îmbunătățiri considerabile dinților sănătoși.

Datorită evoluției din domeniu esteticii dentare, fațetele sunt realizate din materiale biocompatibile, care trec cu brio testul timpului. Cu o îngrijire adecvată, fațetele pot rezista chiar și mai bine de 20 de ani. Vestea bună este că acestea nu se pătează și nu se decolorează în timp, iar vestea și mai bună este că îți poți fațeta toată dantura ori unul sau mai mulți dinți cu defecte de formă, volum și dimensiuni. Poți afla mai multe detalii pe https://llldental.ro/.

Indicații pentru fațete dentare

Dacă îți dorești fațete dentare, înseamnă că vrei să obții un zâmbet perfect, ca de revistă. Totuși, e important de menționat că doar un medic îți poate recomanda aceste mici învelișuri ceramice. Iată când sunt indicate fațetele:

  • Atunci când dinții au suferit mici leziuni, precum fisuri, fracturi (fără să afecteze rădăcina) sau ciobituri;

  • În cazul în care dinții sunt prea mici sau au forme neregulate;

  • În cazul în care pacientul are strungăreață;

  • Pentru a corecta petele inestetice, cele care rezistă tratamentelor de albire;

  • Atunci când există mici probleme de poziționare (dinți rotiți foarte ușor, de exemplu).

Contraindicații pentru fațete dentare

Deși fațetele dentare îți pot oferi acel zâmbet la care visezi de mult timp, trebuie să știi că există cazuri în care medicii nu recomandă aceste învelișuri ceramice. Acesta este și motivul pentru care se insistă asupra relației medic-pacient. Doar un medic îți poate recomanda cea mai bună alternativă pentru zâmbetul tău. Iată când sunt contraindicate:

  • Atunci când problemele pot fi corectate cu o obturație de canal sau cu o albire dentară;

  • Dacă pacientul suferă de bruxism (scrâșnit din dinți);

  • Atunci când ocluzia nu este deloc favorabilă;

  • Dacă, pe fondul abraziunii, o cantitate foarte mare de smalț a fost pierdută;

  • Atunci când există boli parodontale;

  • Atunci când nu există smalț suficient.

Avantajele fațetelor dentare

Înainte de final, orice pacient dornic să facă o schimbare radicală, trebuie să cunoască principalele avantaje ale fațetelor dentare:

  • Fațetele sunt rezistente și durabile;

  • Aplicarea prin cimentare este rapidă și fără durere;

  • Fațetele nu se pătează de la alimentele sau lichidele puternic pigmentate;

  • Fațetele se realizează doar din materiale 100% biocompatibile.

Așadar, fațetele dentare au devenit foarte populare în rândul pacienților preocupați de zâmbetul lor. Sunt deosebit de estetice, se aplică rapid și, cu o îngrijire riguroasă, pot rezista mai bine de două decenii. Reține că aceste învelișuri subțiri de material ceramic se aplică doar pe dinții sănătoși. Nu poți purta fațete dentare dacă ai obturații mari sau porți implanturi dentare. Programează o întâlnire cu specialiștii și vezi dacă fațetele sunt indicate pentru cazul tău!