Spuma poliuretanică este cel mai eficient instrument de izolare a casei și a spațiului industrial de pe piață. Pentru a realiza o lucrare de calitate superioară, care să reziste în timp și în fața condițiilor meteorologice, este nevoie de implicarea unei companii specializate în izolări, așa cum este Izopod. Cu o experiență în domeniul izolațiilor de 10 ani, Izopod realizează lucrări de izolare pentru poduri, mansarde, planșee și pereți atât pentru locuințe personale, cât și pentru spații industriale și comerciale.
Schimbările bruște de temperatură și creșterea nivelului de umiditate din aer produc efecte imediat vizibile asupra locuințelor și spațiilor industriale. Pe de-o parte, căldura sau răcoarea pe care clientul le dorește se vor pierde în cazul în care locația nu este corect izolată. Apoi, umiditatea în exces conduce la condens, care încurajează apariția mucegaiului. Fiindcă mucegaiul este dificil de înlăturat odată instalat, este mai potrivit să se acționeze preventiv prin asigurarea spațiului cu un material izolier adecvat.
Cel mai eficient material izolier de pe piață este spuma poliuretanică, pentru că acționează preventiv împotriva mai multor probleme. Umezeala nu poate pătrunde prin spumă și astfel nu există riscul de apariție al mucegaiului. Temperatura este păstrată exact așa cum își dorește clientul și este oferit chiar și un efect de antifonare, util în situația în care spațiul se află într-o zonă aglomerată și implicit zgomotoasă.
Pentru a beneficia de efectele spumei poliuretanice încă din momentul în care se usucă, este importantă cunoașterea celor două tipuri de spumă. Spuma cu celulă închisă este cea mai eficientă și este recomandată de specialiștii Izopod pentru a fi sigur că lucrarea va rezista oricăror presiuni exterioare. Are o densitate mare, ceea ce înseamnă că acționează ca o capsulă care protejează interiorul de acțiunea apei și temperaturilor extreme. Deși este mai scumpă decât cea cu celulă deschisă, avantajul este că stratul necesar este subțire (5-10 cm), adică nu va fi nevoie de achiziționarea multor tuburi. De cealaltă parte, spuma poliuretanică cu celulă deschisă are o densitate mai mică și necesită aplicarea cu atenție pentru a fi sigur că stratul este corespunzător și produce același efect benefic ca și celula închisă. Izopod recomandă celula deschisă într-un strat de 10-20 cm, pentru clădirile industriale, pentru poduri și planșee, care nu sunt zone atât de sensibile precum pereții interiori ai casei.
Orice persoană interesată de izolarea spațiului, fie el personal sau industrial, poate calcula acum ușor și rapid costul necesar proiectului. Odată cu noua interfață a Izopod, specialiștii au inclus și un calculator de cost pentru lucrarea de izolare cu spuma poliuretanica. Instrumentul este disponibil online, direct în site, și oferă date aproximative pentru lucrările generale, obișnuite, precum izolarea mansardei. Pentru a obține costul, utilizatorul trebuie să completeze un scurt formular în care să introducă informații despre intenția de a izola, precum: numărul de metri pătrați de izolat, tipul de spumă (celulă deschisă sau închisă) și grosimea stratului dorit. Pentru cei interesați de ignifugarea lemnului din proiect, există inclusiv această opțiune în formularul din calculator.
Pentru lucrările complexe sau în care clientul nu este sigur de costul care ar putea fi perceput pentru realizarea izolării, sunt puse la dispoziție ședințe de consultanță. Izopod oferă consultanță tehnică absolut gratuit, unde clientul poate primi un cost exact al lucrării și să afle exact ceea ce i se potrivește.