In cadrul acestui articol iti vom oferi toate detaliile pe care trebuie sa le cunosti despre centrala termica in condensare. Acesta este probabil cel mai eficient si performant sistem de incalzire. Iti vom prezenta avantajele unui astfel de sistem, dar si modul de functionare al acestuia.
Care este modul de functionare al unei centrale termice?
Pana in anul 2020, in Europa se utiliza un tip diferit de centrale termice, care in momentul de fata nu mai sunt produse. Astazi se folosesc in schimb centralele termice in condensare pe gaz. In timp ce centralele conventionale atingeau o eficienta maxima de 93%, cele in condensare pot ajunge chiar si la o eficienta de 109%, informeaza website-ul de profil www.montaj-centrale-termice.net.
Centralele termice in condensare pot fi folosite utilizand gaz natural, dar si gaz lichefiat. Desigur, acest lucru depinde de disponibilitatea gazului in zona in care se instaleaza centrala. In cazul centralelor clasice, condensul este un factor care poate provoca daune sistemului. Pe de alta parte, centralele de condensare se folosesc de acest fenomen care este baza mecanismului de functionare, sistem prin care energia pierduta in timpul arderii este recuperata.
Din punct de vedere functional, procesul de baza prin care functioneaza ambele tipuri de centrale este unul asemanator. Practic, acestea produc energie prin arderea de combustibil, gazul, ceea ce conduce la incalzirea apei. Pana nu de mult, prin procesul de condensare se pierdea energie. Inginerii au reusit insa sa faca modificarile necesare pentru ca acest proces sa devina un avantaj, prin urmatoarele tehnologii:
Care avantaje aduce utilizarea centralei termice in condensare cu gaz?
Pe langa aspectele tehnice care au fost imbunatatite semnificativ, echipa unei firme de reparare centrale termice Suceava iti prezenta si avantajele principale pe care le aduce utilizarea centralei termice in codensare cu gaz: