Dacă te întrebi ce sunt implanturile mamare, ar trebui să știi că acestea sunt foarte rezistente și sigilate, sunt durabile, biocompatibile, rezistente la deformare si nu se deplasează. Cei mai buni producători din lume (Mentor, Silimed, Eurosilicone și alții) garantează respectarea strictă a tuturor acestor cerințe. Implanturile produse de ei nu pot fi distruse sau aplatizate, nici măcar prin trecerea unui camion peste ele, nu provoacă respingere și nu necesită înlocuire periodică obligatorie. Toate implanturile mamare au trecut cele mai riguroase teste și numeroase controale de calitate și au brevete și certificate corespunzătoare. O altă confirmare a calității și fiabilității înalte este garanția pe care o acordă produselor lor.
Cum să alegi forma și dimensiunea implanturilor?
Implanturile mamare moderne sunt rotunde sau anatomice (în formă de lacrimă). Mulți oameni cred că cele anatomice sunt mai bune pentru că sunt mai potrivite cu forma naturală a sânilor. Nu este așa, sau mai degrabă nu este întotdeauna așa. Pentru rezolvarea unor probleme, de exemplu, pentru o creștere accentuată a volumului polului superior al sânului, implanturile rotunde sunt mai potrivite. De aceea, după apariția implanturilor mamare cu o formă anatomică, chirurgii plasticieni încă nu au abandonat utilizarea modelelor rotunde. Așadar, dacă nu știi ce formă a implantului mamar să alegi, poți cere părerea medicului specialist. Doar un chirurg plastician calificat va putea alege dintre sute de opțiuni și chiar modelul care să-ți facă bustul perfect.
Din ce sunt făcute implanturile mamare?
În interiorul endoprotezei moderne se află un gel siliconic foarte coeziv, cu „memorie de formă”, care este închis într-o carcasă puternică de silicon. Consistența conținutului implantului seamănă cu un gel. Datorită acestui lucru, gelul nu se va scurge, chiar dacă învelișul este tăiat cu un bisturiu, iar implantul în sine nu își va pierde forma (nu se aplatizează) nici după ani.
Învelișul este format din mai multe straturi. Acest lucru garantează rezistența, elimină scurgerile și chiar evaporarea minimă a conținutului său. Implanturile cu textura netedă sunt moi și plăcute la atingere, dar se crede că au o rată mai mare de contractură capsulară (creșterea excesivă a țesutului fibros din jurul implantului) datorită mobilității lor. Acest lucru poate duce la deformarea protezei și a sânului. Dacă apar defecte estetice, este necesară mamoplastia repetată. Este imposibil să se elimine deformația prin metode nechirurgicale. Endoprotezele cu suprafață rugoasă au o bună aderență la țesuturile înconjurătoare, și prin urmare, procentul de răsturnări și deplasări sau formarea contracturii este redus.
Pentru implanturile rotunde, acest lucru nu prea contează, dar pentru cele anatomice este foarte important. Suprafața rugoasă împiedică alunecarea și răsucirea implantului, menținându-l în poziția corectă. Dar nu toate suprafețele texturate (aspre) fixează la fel de bine endoproteza în țesuturi. Implanturile de la cei mai importanţi producători mondiali folosite în clinica drdiana.ro sunt de buna calitate, astfel încât situațiile de deplasare a implantului, sunt practic excluse.
Pe lângă silicon, chirurgii plasticieni îți pot oferi implanturi mamare acoperite cu poliuretan. Calitatea și proprietățile de bază ale endoprotezelor din poliuretan corespund celor din silicon, dar prețul este puțin mai mare. Principala lor diferență este că învelișul din poliuretan practic nu alunecă în țesuturile corpului. Implanturile de poliuretan sunt folosite cel mai des în intervențiile chirurgicale plastice repetate, pentru a elimina complet deplasarea (rotaţia) endoprotezei.