Search for News
Social-Responsability
02.08.2023, 12:22
65

Agenția de Marketing LEVELS promovează integritatea și incluziunea socială prin anagajarea persoanelor cu dizabilități

Agenția de Marketing LEVELS este o Unitate Protejată Autorizată care susține dezvoltarea și integrarea în forța de muncă a persoanelor cu dizabilități.
Photo Agenția de Marketing LEVELS promovează integritatea și incluziunea socială prin anagajarea persoanelor cu dizabilități

Agenția de Marketing LEVELS este o Unitate Protejată Autorizată care susține dezvoltarea și integrarea în forța de muncă a persoanelor cu dizabilități.

În calitate de Unitate Protejată Autorizată, LEVELS ia inițiative puternice pentru a asigura oportunități egale și pentru a promova incluziunea socială și profesională pentru această categorie de persoane. In acest context, reprezintă o oportunitate valoroasă pentru dezvoltarea personală și profesională a persoanelor cu handicap, oferindu-le un mediu de lucru adecvat și sprijin în îndeplinirea potențialului lor.

 

unitate protejata autorizata levels

 

Ce înseamnă Unitate Protejată?

Unitățile protejate reprezintă entități din sfera economiei sociale, cunoscute pe plan european sub denumirea de întreprinderi sociale pentru integrarea în muncă (Work Integration Social Enterprises) sau întreprinderi de inserție profesională.

În România, acest tip de întreprindere este definit în conformitate cu legislația privind persoanele cu handicap, mai exact prin legea 448/2006.

Beneficiarii vizati de legea 448/2006 sunt persoanele cu handicap, care pot fi angajate în funcție de pregătirea lor profesională și capacitățile de muncă, atestate prin certificatul de încadrare în grad de handicap emis de comisiile de evaluare de la nivel județean sau al sectoarelor municipiului București.

Conform legii 448 din 18 decembrie 2006 și doar în contextul angajării, categoria persoanelor cu handicap include și persoanele invalide de gradul III.

Potrivit prevederilor legii 448/2006, o unitate protejată operează cu o gestionare proprie, având angajate minim 3 persoane cu handicap, care reprezintă cel puțin 30% din numărul total de angajați, iar timpul de lucru al acestora trebuie să reprezinte cel puțin 50% din totalul timpului de lucru al întregului personal. Unitatea protejată poate opta pentru orice formă de organizare pentru desfășurarea unei activități economice de către o persoană fizică care deține un certificat de încadrare în grad de handicap.

Cine beneficiază?

Persoanele juridice care au cel puțin 50 de angajați și nu îndeplinesc cota de angajare a persoanelor cu handicap de cel puțin 4% din numărul total de angajați au posibilitatea de a opta pentru achiziționarea de produse sau servicii realizate prin activitatea propriilor persoane cu handicap angajate în unități protejate autorizate, într-un parteneriat, într-o sumă echivalentă cu 50% din salariul de bază minim brut pe țară, înmulțit cu numărul de locuri de muncă în care nu au fost angajate persoane cu handicap.

Astfel, atât autoritățile și instituțiile publice, cât și persoanele juridice, fie ele publice sau private, care nu îndeplinesc obligația de angajare a persoanelor cu handicap, pot alege una dintre următoarele opțiuni:

  • Să plătească lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, înmulțit cu numărul de locuri de muncă în care nu au fost angajate persoane cu handicap.
  • Să plătească lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând echivalentul a minimum 50% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, înmulțit cu numărul de locuri de muncă în care nu au fost angajate persoane cu handicap, și să utilizeze suma rămasă pentru a achiziționa, prin intermediul unui parteneriat, produse sau servicii realizate de persoanele cu handicap angajate în unități protejate autorizate.

Legislația din România are ca scop atât protejarea drepturilor acestor persoane, cât și promovarea integrării lor în piața muncii. Prin stabilirea criteriilor și obligațiilor pentru angajarea persoanelor cu handicap, se încurajează companiile să ofere oportunități egale de angajare și să contribuie la construirea unei societăți mai incluzive.

În plus, persoanelor juridice care nu îndeplinesc cota de angajare au posibilitatea de a achiziționa produse sau servicii realizate de persoanele cu handicap angajate în unități protejate autorizate. Acesta reflectă un efort de a încuraja colaborarea și solidaritatea între sectorul public și privat, în beneficiul tuturor.

Prin promovarea angajării persoanelor cu handicap, LEVELS creează un mediu de muncă în care fiecare individ, indiferent de abilități sau capacități, să aibă șansa de a-și valorifica talentul și de a contribui la dezvoltarea societății în ansamblu.

Integrarea acestor persoane în forța de muncă nu numai că le oferă independență financiară și satisfacție personală, dar și contribuie la diversitatea și productivitatea organizațiilor.

Company News SUITS ADVERTISING SRL

AS
Published by:
Andrei Stefan