Cauta Comunicate
Internet
20.07.2022, 21:55
102

Cat costa un site web in WordPress in 2023?

Descoperiți bugetul ideal pentru realizarea unui site web in WordPress cu ajutorul ghidului nostru detaliat de calculare a costurilor.
Poza Cat costa un site web in WordPress in 2023?

Descoperiți bugetul ideal pentru realizarea unui site web in WordPress cu ajutorul ghidului nostru detaliat de calculare a costurilor.

Planuiti sa construiti un site web? WordPress ar putea fi instrumentul perfect, usor de utilizat de catre incepatori, dar cu o putere mai mult decat suficienta pentru cele mai complexe site-uri de afaceri. Dar se potriveste cu bugetul dumneavoastra? Cat costa cu adevarat sa construiti un site web in WordPress?

 

Gazduire (gratuit pana la $120 pe luna)

S-ar putea sa va asteptati ca o platforma puternica precum WordPress sa aiba nevoie de o gazduire de top, dar nu este neaparat adevarat. InfinityFree, 000Webhost, FreeHostingNoAds si multi alti furnizori de gazduire gratuita ofera toti o instalare usoara a WordPress, permitandu-va sa incepeti cu costuri zero.

A alege calea WordPress gratuit inseamna insa acceptarea unor limite. Este adesea lent, mai putin fiabil, cu foarte putin spatiu de stocare si capabil sa gestioneze doar site-uri cu trafic foarte scazut (planul gratuit al Hostinger(click aici) este conceput pentru aproximativ 300 de vizitatori pe zi, 000webhost doar pentru 100.) Dar ar putea fi suficient pentru site-uri personale sau de familie simple, sau pentru a incepe sa inveti elementele de baza ale WordPress.

Daca doriti sa construiti o afacere simpla sau un alt site simplu si nu va plac reducerile de costuri care vin cu planurile gratuite, gazduirea web partajata este ideala. Hostinger, Bluehost, Namecheap, Inmotion Hosting si altele au optiuni capabile care acopera mai mult decat elementele de baza ale gazduirii, dar care costa doar in jur de 25-50 de dolari pentru primul an (desi unele preturi cresc in momentul reinnoirii, asa ca verificati inainte de a cumpara).

Daca creati un magazin web de dimensiuni considerabile, un site cu trafic ridicat (peste 50.000 de vizitatori pe luna) sau orice alt proiect in care viteza si fiabilitatea sunt importante, atunci merita sa luati in considerare Gazduirea WordPress Dedicata. Ceea ce include exact acest lucru depinde de fiecare furnizor, dar, de obicei, veti primi servere special optimizate pentru WordPress, actualizari automate ale WordPress si ale plugin-urilor, scanare malware, copii de rezerva imbunatatite, suplimente utile (teme gratuite, plugin-uri) si asistenta specializata pentru WordPress. Bluehost, IONOS, WP Engine, Inmotion Hosting si altii au planuri de gazduire WordPress de mare putere, cu preturi cuprinse intre 10 si 120 de dolari pe luna, iar Nexcess are planuri de la 19 dolari pe luna pana la un "pret-monstru"  de 449 de dolari, pregatit pentru intreprinderi, care poate rula pana la 250 de site-uri WordPress de unul singur.

Nume domeniului (subdomeniu gratuit pana la $100)

Unul dintre cele mai importante elemente ale succesului unui site web, indiferent daca folositi WordPress sau orice alta platforma, este sa gasiti un nume de domeniu rapid si memorabil. Discutia despre cum sa faci asta este un intreg subiect in sine, asa ca vom presupune ca v-ati gandit deja la un nume (daca nu, incercati generatorul Instant Domain Search (click aici) pentru idei. Dar cat va costa?

Daca aveti buget zero, unele gazde va permit sa folositi un subdomeniu gratuit. 000webhost va poate gazdui site-ul gratuit cu domeniu de genul: yourname.000webhostapp.com, iar Googiehost ofera optiuni mai scurte, cum ar fi: yourname.cu.ma. Acestea ar putea functiona pentru proiecte personale sau pentru site-uri care vor fi accesate doar de prieteni sau familie. Dar este usor pentru vizitatori sa vada ca folositi un domeniu (si o gazduire) gratuita, ceea ce face ca aceasta sa fie o alegere proasta pentru intreprinderi si pentru oricine spera sa para profesionist.

Bluehost, GoDaddy (click aici), HostGator (click aici), Hostinger, SiteGround (click aici) si alti furnizori, ofera inregistrarea gratuita a domeniului timp de un an. Acest lucru va economiseste de obicei intre 10 si 12 dolari pentru un domeniu.com, dar atentie, taxele de reinnoire pentru anii urmatori pot varia foarte mult. De exemplu, Bluehost reinnoieste domeniile .com la 19,99 dolari pentru un an, .co.uk la 29,99 dolari, dar Hostinger cere doar 13,99 dolari pentru .com si 8,99 dolari pentru .co.uk.

Daca gazda dvs. web preferata se dovedeste a percepe pentru domenii mai mult decat v-ar interesa, retineti ca nu trebuie sa cumparati un domeniu impreuna cu gazduirea web. Registratorul de domenii Domain.com(click aici) va poate inregistra domeniul .com timp de cinci ani, pentru mai putin de 50 de dolari, in timp ce Porkbun va poate oferi 10 ani de inregistrare .com si confidentialitate gratuita a domeniului pentru numai 98 de dolari (desi puteti cumpara si un singur an). Va trebui sa depuneti putina munca in plus pentru a directiona domeniul de la registratorul dvs. catre spatiul sau de gazduire, dar orice furnizor de gazduire bun va avea un tutorial care sa va ajute, iar aceste cateva minute in plus v-ar putea economisi o multime de bani.

Tema (gratuit pana la $200)

Unul dintre aspectele extraordinare ale platformei WordPress este ca, chiar daca nu cunoasteti nici cel mai mic detaliu despre designul web, va permite sa creati si sa gestionati un site elegant si atragator din punct de vedere vizual. Secretul? Suportul sau pentru teme, modele de site-uri web pre-construite pe care le puteti descarca si utiliza in cateva secunde.

Si mai mult. Desi temele implicite sunt, de obicei, un pic plictisitoare, puteti alege din peste 10.000 de teme gratuite direct din tabloul de bord WordPress (toate sunt disponibile pentru previzualizare pe site-ul WordPress (se deschid intr-o pagina noua), daca sunteti curios.

Asa cum te-ai astepta cu o biblioteca atat de mare, este probabil sa existe ceva apropiat de aspectul de care ai nevoie. Si "aproape" este de obicei suficient de bun, deoarece orice tema este doar un punct de plecare si puteti personaliza cu usurinta culorile, aspectul, stilul meniului si orice altceva, dupa cum este necesar.

O problema legata de utilizarea unei teme gratuite este ca pot exista zeci, poate sute de mii de site-uri in intreaga lume care arata foarte asemanator cu cel al dumneavoastra. Daca este un blog, s-ar putea sa nu va pese catusi de putin. Dar daca sunteti o afacere care doreste sa construiasca un brand distinctiv, ar putea merita sa platiti pentru o tema premium.

Ce anume veti obtine variaza foarte mult, dar optiunea pentru o tema premium ar putea aduce tot felul de beneficii: mai multe tipuri de pagini pre-proiectate, glisante si personalizate, fonturi speciale, noi widgeturi si componente in pagina, designuri optimizate pentru anumite tipuri de site-uri web (arhitect, agentie de creatie, un CV/curriculum vitae), sau pur si simplu mult mai mult stil vizual in componenta sa.

Preturile temelor premium variaza intre 10 si 200 de dolari, dar bugetul recomandat este intre 20 si 80 de dolari si este probabil sa gasiti ceva care sa va convina. TemplateMonster (click aici) este un site urias, cu peste 20.000 de teme platite, numai bune de explorat, ceea ce il face un loc ideal pentru a incepe sa cautati tema favorita.

Certificat SSL (gratuit pana la 200 $)

Fiecare site web WordPress are nevoie de un certificat SSL, un fisier special care permite vizitatorilor sa faca conexiuni HTTPS criptate si securizate catre continutul dvs. web. Fara SSL nu exista un lacat sigur in bara de adrese si avertismente de tip "not secure" de fiecare data cand site-ul web este vizitat, o modalitate de a face cunoscut tuturor ca nu aveti nicio idee despre cum sa creati si sa gestionati un site web.

Din fericire, majoritatea planurilor de gazduire web cu plata sunt dotate cu SSL gratuit, ceea ce este aproape sigur suficient pentru site-urile web personale sau de afaceri care nu accepta plati sau care nu au nevoi speciale de confidentialitate. Dar daca construiti un magazin web international sau orice altceva in care increderea este prioritatea dvs. principala, atunci ar putea merita un upgrade.

Majoritatea certificatelor SSL gratuite sunt "Domain Validated" sau DV, de exemplu: acestea dovedesc ca detineti domeniul, dar nimic mai mult. Cumparati insa un certificat SSL "Organization Validated" (OV), iar registratorul face o verificare manuala a cumparatorului, apoi adauga numele si adresa acestuia la certificat. Un certificat "Extended Validation" (EV) are verificari si mai extinse ale identitatii cumparatorului, oferind utilizatorilor o asigurare suplimentara ca sunteti intr-adevar cine spuneti ca sunteti.

Exista multe alte variante de SSL, iar preturile pot varia de la 10 dolari la peste 1.000 de dolari pe an. Totusi, un buget anual de 50-200 de dolari va va acoperi pentru majoritatea situatiilor si pentru majoritatea furnizorilor, iar daca sunteti dispus sa semnati contracte pe termen lung, puteti economisi multi bani. Namecheap are o gama larga de certificate OV si EV pentru aproximativ 50-100 de dolari pe an in cadrul planurilor sale pe cinci ani, de exemplu, o fractiune din ceea ce ati putea plati in alta parte.

Copii de rezerva (gratuit pana la 120 $)

Construirea unui site web de calitate reprezinta o sarcina intensiva care necesita mult timp si efort, asa ca, daca nu sunteti total indiferent la gandul de a o lua de la capat dupa o pierdere de date, copiile de rezerva regulate sunt o necesitate.

Multe planuri de gazduire includ o forma de backup gratuit, dar exista variatii uriase in ceea ce primesti. Cel mai ieftin plan de gazduire de la GreenGeeks ' salveaza o singura copie de rezerva zilnica, de exemplu, astfel incat puteti restaura doar versiunea din ultima zi. Dar chiar si cea mai de baza oferta de la SiteGround pastreaza 30 de copii de rezerva zilnice, permitandu-va sa va intoarceti pana la o luna, mult mai bine daca nu observati o problema a site-ului pentru o perioada de timp. Ori de cate ori vedeti "copii de rezerva gratuite", cititi cu atentie caracterele mici din descrieerea serviciilor si asigurati-va ca stiti exact ce primiti.

O alta optiune este sa va configurati propria schema de backup cu un plugin WordPress. Preferatul nostru, UpdraftPlus, poate rula copii de rezerva programate, de la fiecare cateva ore pana la o data pe luna, apoi salveaza rezultatele in propriul cont Google Drive (click aici), Dropbox (click aici) sau in alt spatiu de stocare. Copiile de rezerva de baza sunt gratuite, dar UpdraftPlus Premium adauga o multime de functii extra valoroase - copii de rezerva incrementale rapide, mai multe destinatii de stocare, instrumente de migrare a site-urilor web, fara reclame si multe altele - cu preturi cuprinse intre 84 si 230 de dolari+.

Plugin-uri (de la 0 dolari la cat de mult va puteti permite)

Ne-am concentrat pe elementele esentiale de baza ale gazduirii WordPress pentru acest articol, dar site-urile mari, cu trafic mare sau de afaceri, in special, ar putea avea nevoie de mai multe caracteristici si exista mii de plugin-uri WordPress gratuite si platite care va pot ajuta.

Daca site-ul dvs. nu este atat de rapid pe cat v-ati dori, un plugin de caching va va ajuta probabil. Acestea functioneaza prin salvarea de copii ale paginilor site-ului dvs. si apoi le servesc direct vizitatorilor dvs., reducand astfel necesitatea ca WordPress sa ruleze scripturi, sa acceseze baze de date si sa blocheze in alt mod resursele sistemului dvs. Preturile variaza de la 0 la 60 de dolari pe luna sau pe an pentru a incepe, iar WP Rocket, W3 Total Cache si WP Super Cache sunt pluginurile pe care le-am incerca mai intai.

Site-urile WordPress sunt o tinta extrem de populara pentru hackeri, asa ca este vital sa va protejati, in special pentru site-urile cu trafic mare sau pentru cele de afaceri (infectarea vizitatorilor dvs. cu malware va va distruge garantat reputatia). Sucuri Security si Wordfence Security au versiuni gratuite care blocheaza multe dintre cele mai grave amenintari, iar planul de baza al Sucuri adauga multe alte caracteristici, inclusiv eliminarea automata a programelor malware daca sunt gasite, pentru aproximativ 200 de dolari pe an.

Daca sunteti priceput in SEO (optimizarea pentru motoarele de cautare), atunci cu siguranta ati scris si prezentat continutul intr-un mod prietenos pentru Google, castigandu-va un loc fruntas in clasamentul de cautare. Dar daca nu sunteti atat de increzator, un plugin SEO bun va poate analiza site-ul, poate evidentia problemele si va poate da sfaturi despre cum sa imbunatatiti fiecare pagina. Yoast SEO si All-in-One SEO pentru WordPress are functii pentru toata lumea, de la utilizatori individuali la corporatii internationale, iar preturile de pornire variaza de la gratuit la 100 de dolari pe an.

Nu putem incepe sa acoperim tot ceea ce ati putea dori sa utilizati, dar iata cateva dintre cele mai bune: OptinMonster (de la 10 dolari pe luna) exceleaza la generarea de lead-uri; WPForms (de la 40 de dolari pe an) construieste formulare de contact, formulare de comanda, sondaje si multe altele; Smash Balloon (de la 49 de dolari pe an pentru fiecare platforma) faciliteaza afisarea pe site-ul dvs. a continutului Facebook, Instagram, Twitter, YouTube si alte continuturi; iar MonsterInsights (de la 100 de dolari pe an) este un plugin puternic pentru Google Analytics care va ajuta sa intelegeti exact ce functioneaza pe site-ul dvs. si ce nu functioneaza.

 

Rezumat

Deci, cat costa crearea unui site web WordPress? Cifra variaza foarte mult in functie de nevoile dvs. exacte, dar acesta este tipul de buget pe care ar trebui sa il luati in considerare pentru diferite tipuri de site-uri web.

(Citam cifrele minime pe care va puteti astepta sa le platiti pentru primul termen al oricarui contract, care ar putea fi de la 6 luni pana la 3 ani. Costurile ar putea creste brusc atunci cand reinnoiti contractul sau daca aveti nevoie de un contract mai scurt, mai ales daca acesta este lunar. Verificati informatiile cu litere mici la gazda dumneavoastra preferata).

Proiect personal mic (gratuit)

Daca construiti un site web in scopul de a va distra, pentru a invata mai multe despre designul de site-uri web sau despre WordPress, atunci puteti face acest lucru gratuit. Dar atentie, asta inseamna probabil ca veti accepta viteze slabe, intreruperi ocazionale si neasteptate, reclame, un subdomeniu neprofesionist (yourname.freehosting.com) si limite de trafic de pana la 100 de vizitatori pe zi.

Site personal sau de afaceri simplu (intre 24 si 60 de dolari pe an)

Cheltuind intre 2 si 5 dolari pe luna va cumparati gazduire partajata cu un domeniu gratuit, instalare WordPress cu un singur click si, adesea, suficienta latime de banda pentru a face fata la 10.000 sau mai multi vizitatori pe luna, suficient pentru multe site-uri mici.

Dar aveti grija: desi puteti cumpara si planuri WordPress specializate la acest pret, acestea sunt relativ de baza si este probabil sa aiba limite semnificative. Planul de pornire IONOS pentru WordPress costa doar 2 dolari pe luna pentru primul an, 4 dolari dupa aceea, de exemplu, dar are o putere minima a procesorului si accepta doar o singura adresa de e-mail.

Site personal sau de afaceri mic, cu trafic ridicat (intre 60 si 120 de dolari pe an)

Treceti la o valoare cuprinsa intre 5 si 10 dolari si exista o gazduire surprinzator de impresionanta. Planul WordPress Advanced ++ de la Accuweb, de exemplu, accepta un numar nelimitat de site-uri web, are SSL gratuit, un domeniu gratuit si compania spune ca poate gestiona o jumatate de milion de vizitatori pe luna.

Desi acest buget va poate oferi gazduire cu o multime de caracteristici, de obicei nu va cumpara multe resurse suplimentare de server (RAM, timp de procesare.) Desi planul dvs. ar trebui sa fie totusi putin mai rapid decat o simpla gazduire partajata, nu va oferi performanta de care are nevoie un site pretentios.

Site personal sau de afaceri de nivel mediu (240 $ pana la 600 $)

Cheltuiti intre 20 si 50 de dolari pe luna pentru proiectul dvs. WordPress, iar asta va ofera tot felul de optiuni.

Daca performanta este prioritatea dvs., un plan VPS (Virtual Private Server) bun depaseste performanta gazduirii partajate si poate rula toate site-urile, cu exceptia celor mai solicitante.

Planurile WordPress administrate de Bluehost se refera mai mult la caracteristici, cu un domeniu gratuit, SSL gratuit, copii de rezerva zilnice, instrumente de marketing si SEO, integrare PayPal pentru comert electronic si multe altele.

IONOS WordPress Pro combina cele doua, cu un VPS care include cateva extra de specialitate (optimizari de viteza, protectie impotriva malware-ului, actualizari inteligente ale WordPress si plugin-urilor).

Site de comert electronic sau de afaceri de inalta calitate ($900+)

Daca construiti un magazin web sau orice alt site important pentru afaceri, este important sa alegeti servicii de calitate superioara care sa ofere viteza si fiabilitatea la care se asteapta vizitatorii dumneavoastra. Dar acest lucru nu trebuie sa fie neaparat scump, iar un buget de 900 de dolari pentru primul an va poate duce foarte departe.

Intre 50 si 60 de dolari pe luna (intre 600 si 720 de dolari pe an) va ofera produse VPS rapide si planuri WordPress pline de caracteristici pentru companii precum Bluehost si WordPress (de obicei, un domeniu, SSL si copii de rezerva decente sunt incluse).

Plugin-uri cuprinzatoare, cum ar fi formulare HubSpot, chat live, marketing prin e-mail, analiza si alte instrumente care sa va ajute sa va implicati vizitatorii, in intregime gratuit. Cele gratuite nu vor face tot ceea ce aveti nevoie, dar puteti adauga ceva de genul instrumentelor excelente de marketing prin e-mail de la Constant Contact pentru 10 dolari pe luna (120 de dolari pe an).

Va mai raman bani pentru a cheltui pentru a va livra site-ul de inalta calitate, de la 50-100 de dolari pe o tema eleganta, la 100 de dolari pentru platforma de scanare si eliminare a malware-ului de la Malcare si orice alte caracteristici de care aveti cea mai mare nevoie.

Mario Grigorescu poate optimiza experienta in marketing de continut pentru afacerea dvs., ceea ce ar putea contribui la generarea de noi vanzari. Actualmente este lider in cautarile organice Google ca si Consultant in Marketing Online si este Specialist SEO Certificat Google si MOZ, iar mai nou este lider de audienta pe platforma LinkedIn, cu o experienta de peste 15 ani, intr-o gama larga de sectoare de activitate, inclusiv: agentii, antreprenoriat, fashion, auto, caritate, servicii financiare, servicii funerare, sanatate, retail, turism, pharma, afaceri mici si mijlocii, bloguri sau publicatii online si comunicate de presa.
Actualmente ofera servicii profesionale de consultanta online si optimizare a motoarelor de cautare (SEO) sau a locatiilor de business in Google Maps (Local SEO) alaturi de strategii de promovare si crestera organica cu rezultate vizibile in Google inca din prima luna de colaborare.

Obtineti un Audit SEO Gratuit chiar acum!

Comunicate AGENT PROMOVATOR S.R.L.

Poza Comunicat
Cum sa devii copywriter: Un ghid pas cu pas
In acest articol, exploram ce face un copywriter, principalele tipuri de copywriting, abilitatile comune ale copywriterilor si cum sa deveniti copywriter.
11 11 2024
Mai multe