Toamna este perioada perfecta pentru a medita la lucruri. In ultimul timp, m-am gandit mult la obiceiurile pe care le-am schimbat si care m-au condus de la stadiul de angajat traditional (si frustrat) pana la cel de CEO, care ma implineste cu adevarat.
N-a fost un drum usor, dar cred ca oricine poate ajunge antreprenor sau in fruntea unui business daca ii place ceea ce face. Pana la urma, nu cred ca poate exista cineva mai putin pregatit decat eram eu in urma cu opt ani. La fel ca toti cei care intra in antreprenoriat pentru prima data, nu aveam nici o idee ce si cum sa fac, si as schimba multe daca as putea sa ma intorc acum la perioada de inceput.
Urmatoarele 5 sfaturi sunt cele pe care i le-as da oricarui tanar care isi doreste sa intre in domeniul antreprenoriatului si cele de care trebuia sa tin cont la 22 de ani, cand am ales acest drum.
1. Iesi de sub carapacea ta
Nu te ascunde! Stai in fata cat mai multor oameni, ori de cate ori ai ocazia. Daca esti bun la ceva, sa stii ca exista mereu oameni interesati sa auda ce ai de spus.
Gaseste-ti grupul si invata de la el. Cu cat ajungi sa vorbesti mai confortabil despre ceea ce faci, cu atat vei ajunge sa iti vinzi mai bine ideile.
Daca nu ai idee unde sa gasesti mai multi oameni, poti sa te inscrii la diverse cursuri sau sa faci voluntariat. Schimbul de idei este mereu benefic!
2. Incearca networking-ul
Poate te gandesti ca nu cunosti pe nimeni dispus sa iti cumpere produsul, dar poate ca o cunostinta stie pe altcineva care chiar de asta are nevoie! In fiecare conversatie pe care o porti, aminteste-ti sa mentionezi ce faci si ce proiecte ai. Sigur vei gasi doritori sa afle mai multe!
3. Invata de la oamenii care iubesc ceea ce fac
Cauta comunitati online unde sa te poti exprima. Chiar daca nu ai ajuns inca la nivelul cel mai inalt in domeniul tau, poti sa inveti foarte mult din experienta altora, din carti, de pe forumuri.
4. Fii atent la premiul cel mare
Nu te multumi niciodata cu stagnarea, mai ales daca nu esti acolo unde ai vrea sa fii din punct de vedere profesional! Daca esti determinat sa cresti, trebuie sa muncesti constant!
Uneori, trebuie sa renunti la multe pentru a primi altceva: timp liber, prieteni, distractie... in favoarea muncii constante si autoeducarii.
5. Ai incredere in tine
Poti sa faci asta. Nu exista un manual special pentru fiecare dintre noi, raspunsurile se afla deja in noi si in motivatia pe care o avem pentru a ne implini visul!
Incearca sa interactionezi cu antreprenori care iti insufla incredere si inspiratie!
Invata de la ei lectia succesului si apoi aplic-o, conform ideilor personale, in proiectul tau.
Autor: Adam Steele, CEO agentia Loganix
Traducere: Diana Petroiu
Sursa: Inc.com