Pentru afacerile mici si mijlocii, aliantele reprezinta principala modalitate pentru a contribui la cresterea profitului si veniturilor acestora, astfel ca a invata sa mentii si sa cultivi aceste relatii este extrem de important.
Toti partenerii trebuie sa se implice pentru a avea o colaborare benefica, astfel incat sa nu existe impresia ca unii depun mai mult efort decat ceilalti etc.
Este important sa te asiguri ca toti isi indeplinesc indatoririle la termen, ca sunt de acord cu metodele de colaborare si abordare, mai exact ca toate partile implicate sunt de acord cu ceea ce este stipulat in contractul incheiat.
Incearca sa nu iti incalci nicioadata promisiunile (de exemplu, livrezi mai putin decat ai promis initial), intrucat acesta este pasul cel mai sigur catre distrugerea unui parteneriat!
Fii atent la detaliile documentelor pe care le semnezi, pentru a evita viitoarele neintelegeri care ar putea zdruncina parteneriatul. Da dovada de profesionalism in ceea ce priveste toate aspectele colaborarii, daca doresti sa contruiesti o buna reputatie companiei pe care o conduci!
Relatiile de afaceri se bazeaza pe incredere si angajament, astfel incat nu exista loc pentru apatie. Nu te lasa coplesit de iluzii - este extrem de usor sa pretinzi ca totul merge foarte bine, cand de fapt nu este deloc asa.
Nu in ultimul rand, asuma-ti greselile si problemele – o comunicare sincera si integra va face ca aliantele pe care le inchei sa functioneze!