Michael Dell a revolutionat industria de PC prin schimbarea perspectivei: produsele nu se mai adresau omului de rand, intrucat vanzarea de calculatoare avea loc direct catre clienti, la domiciliu.
Dezvoltarea procesului de productie in masa a reprezentat o alta inovatie a companiei Dell, fiind realizat intr-un mod mult mai personalizat si la comanda.
Unul dintre citatele mele preferate, de la Michael Dell, este acesta: “tehnologia inseamna sa activezi potentialul uman”, care exprima perfect modul in care tehnologia ar trebui sa fie creata, manufacturata si vanduta in lumea de astazi.
Tot Michael Dell a fost unul dintre pionierii vanzarii online, actiune care i-a deschis portile succesului.
Cum a inceput povestea?
Nascut in februarie 1965, Michael Dell, si-a cumparat primul calculator la varsta de 7 ani.
A avut intotdeauna o gandire tehnica. La varsta de 15 ani, a primit primul Apple II pe care l-a dezasambalat, pentru a ii intelege mecanismele de functionare.
Dar povestea succesului a inceput in camera sa, de la Universitatea din Texas, in 1984, cand i-a venit ideea sa ofere studentilor computere personale. Avea un vis mare si 1.000 de dolari pentru a investi in el.
Dell a reusit sa ajunga cel mai tanar CEO al unei companii cu o valoare neta ce depaseste 30 de miliarde de dolari, situandu-l in topul celor mai bogati 40 de oameni ai lumii.
O mare parte din succesul companiei se datoreaza faptului ca Dell a revolutionat procesul de vanzare si s-a adresat intr-un alt mod cumparatorilor de PC-uri. Strategia de business nu s-a oprit insa aici.
In 1998, Dell a creat MSD Capital, un fond de investitii axat pe titluri de valoare tranzactionate public, oferte de capital privat si imobiliare, cat si alte oportunitati de afaceri.
Un an mai tarziu, Dell impreuna cu sotia sa au pus bazele Fundatiei Michael & Susan Dell, care ofera sprijin unor diverse cauze filantropice si sociale, de la educatie pana la sanatate.
Gigantul Dell in lume: un angajator de top
Dell este unul dintre cele mai mari producatori de PC la nivel mondial. In prezent, compania angajeaza peste 100.000 de persoane, in mai mult de 170 de tari ale lumii.
Diversificarea produselor Dell a asigurat satisfactia clientilor pe termen lung: imprimante, MP3 playere, televizoare, sisteme de stocare, calculatoare portabile etc.
Gigantul Dell a ajuns si la o medie de venituri de 30 de milioane $ intr-o zi, realizata numai din vanzari.
Nu multi stiu ca Michael Dell este si autorul cartii “Direct from Dell: Strategies That Revolutionized an Industry”, povestea cresterii unui business de succes.
Puteti afla mai multe informatii despre antreprenorul Michael Dell si din clipul video realizat de RisCo:
Daca acest articol ti s-a parut interesant, urmareste-ne si pe paginile de Facebook, Twitter, sau LinkedIn!
Sursa: The Balance
Traducere: Diana Petroiu