Top 13 tari cu cel mai bun echilibru intre viata personala si job

Top 13 tari cu cel mai bun echilibru intre viata personala si job

Obtinerea unui echilibru intre viata personala si job este o prioritate pentru foarte multi oameni. Exista anumite tari care promoveaza o cultura mai buna a muncii, atragandu-i pe angajati sa isi aleaga locul unde se vor stabili, pentru beneficiile ulterioare.

Un sondaj realizat de InterNations, cel mai mare network pentru oamenii care muncesc si traiesc in strainatate, a evaluat 43 de aspecte diferite ale muncii din strainatate.

Unul dintre aspecte s-a referit direct la echilibrul intre viata personala si job.

S-a observat ca nu exista o legatura intre orele prelungite de munca si insatisfactia de la locul de munca. Cel mai bun exemplu este Franta, care are a doua cea mai scurta saptamana de lucru, din lume, cu 41 de ore in medie si care nu se afla in top.

Este foarte interesant sa observam cum satisfactia la job a aparut in situatii unde exista o mare siguranta profesionala si timp pentru realizarea unor activitati externe job-ului.

Asa arata un top 13 al celor mai vanate tari pentru echilibrul intre viata si job:

13. Costa Rica

Sondajul spune ca expatii care sunt cei mai aventurosi si care se muta in locul pe care il viseaza au “cel mai mare nivel de satisfactie cand vine vorba de echilibrul intre job si viata si orele de lucru”. 

12. Germania

Tara ofera expatilor “o mare securitate la job si ore rezonabile de munca”, lucru care ii pastreaza in clasamenul preferintelor oamenilor.

11. Cehia

Tara ofera o abundenta de joburi pentru expati, dar este clasata ca fiind excelenta. Acest lucru se intampla mai ales cand este vorba de angajati care vor sa se stabileasca cu o familie, deci a crea un echilibru bun intre job si viata. 

10. Oman

Expatii care emigreaza aici sunt de obicei cei carieristi, care se muta pentru ca vor un job unde sa dobandeasca skill-uri avansate. Chiar daca media de lucru pe saptamana ajunge la 44.1 ore, cei care au participat la sondaj spun ca au un echilibru foarte bun intre viata si job. 

9. Australia

71% dintre respondenti considera ca au un echilibru excelent intre viata si job, chiar daca “expatii din Australia sunt mult mai inspaimantati de posibilitatea pierderii locului de munca decat cei din Noua Zeelanda.”

8. Austria

67%  spun ca se simt in siguranta la jobul curent si ca sunt incredibil de fericiti cu armonia pe care o au la job. Raportul arata ca: “aceasta atitudine poate explica de ce 32% si-ar dori sa ramana toata viata in Austria.” 

7. Ungaria

Sondajul arata ca, in general, "nu doar ca barbatii tind sa lucreze mai multe ore/ saptamana decat femeile (43.5 vs. 39 ore), dar sunt si mai putin multumiti decat femeile, cu programul de lucru si cu viata lor.

6. Suedia

Este considerata una dintre cele mai bune tari pentru a creste un copil. Dar si orele de munca le permit expatilor sa isi construiasca o viata de familie.

5. Taiwan

30% dintre cei care au raspuns la sondaj  se declara complet satisfacuti cu echilibrul pe care il au intre viata si job, ceea ce inseamna un procent dublu fata de cifra mondiala, de 17%. 

4. Luxemburg

Conform sondajului, Luxemburg este unul dintre cele cinci locuri de top pentru expatii care isi doresc o cariera.. 43% dintre ei detin o diploma de studii postuniversitare, si 12% au si un doctorat.

3. Noua Zeelanda

Expatii de aici se bucura de unul dintre cele mai scurte programe de lucru, la nivel mondial: 38.6 ore. In plus, Noua Zeelanda ii atrage pe straini cu joburi sigure si posibilitatea unor activitati extracurriculare. 

2. Danemarca

Si Danemarca are un program scurt de munca, fapt care ii atrage pe expati: 39 ore/ saptamana.

1. Norvegia

Expatii muncesc 41.7 ore/ saptamana in Norvegia, dar au votat-o ca fiind cel mai bun loc din lume pentru a gasi echilibrul mult dorit intre viata si job, cat si pentru a creste o familie.

 

Fara indoiala, expatii sunt atrasi de stabilitatea unor locuri de munca mai bine platite, cat si de posibilitatea pastrarii unui echilibru corect intre viata personala si job.

Daca acest articol ti s-a parut interesant, urmareste-ne si pe paginile de FacebookTwitter, sau LinkedIn!  

 

 

Sursa: Business Insider

Traducere: Diana Petroiu