Nu e usor pentru viitorii studenti atunci cand trebuie sa decida la ce facultate si ce specializare vor studia. Se poate spune ca aceasta alegere le contureaza viitorul, dar nu este intotdeauna asa. Multi tineri au ales facultati care nu au neaparat legatura cu actualul lor job. La fel au facut si mari oameni de succes precum Bill Gates, Mark Zuckerberg si multi altii.
E o provocare sa iti dai seama din primii ani ce anume vrei sa faci in viitor. De exemplu, CEO-ul Google, Sundar Pichai, a studiat Inginerie Metalurgica, iar acum este conducatorul celui mai mare motor de cautare din industria IT.
Sa vedem cu ce anume s-au ocupat cei mai influenti CEO din lume:
Bill Gates – Fondator Microsoft: Harvard (a renuntat la studii)
entrepreneur.com
Bill Gates nu a luat facultatea in serios. Si-a petrecut timpul umbland pe la calculatoarele din facultate. Acesta a recunoscut ca nu prea frecventa cursurile si ca obisnuia sa mearga la cele la care nu era inscris.
Mark Zuckerberg - CEO Facebook: Harvard, Psihologie si Stiinta IT (a renuntat la studii)
sheleadsafrica.org
Mark Zuckerberg nu a terminat niciuna dintre cele doua specializari pe care le-a ales la facultate. Acesta a renuntat la studii in cel de-al doilea an pentru a se muta la Palo Alto si a lucra la proiectul Facebook.
Jeff Bezos – CEO Amazon: Princeton University, Inginerie Electrica si Stiinta IT
geekwire.com
In timp ce studia la Princeton, Jeff Bezos era liderul Asociatiei Studentilor care studiau Explorarea si Dezvoltarea Spatiala. Se pare ca acest lucru i-a ramas impregnat adanc in minte, pentru ca omul de afaceri lucreaza la un proiect de turism spatial.
Tim Cook – CEO Apple: Auburn University, Duke University – Inginerie Industriala
softpedia.com
Liderul actual al celor de la Apple a studiat la doua facultati in cadrul carora a urmat specializari de management antreprenorial si de inginerie industriala.
Marissa Mayer – CEO Yahoo: Stanford University, Sisteme Simbolice si Stiinta IT
huffpost.com
Mayer a ajuns la Stanford in ideea de a se pregati pentru o viitoare cariera in medicina. Aceasta isi dorea sa devina neurochirurg, dar a urmat un curs de Stiinta IT de care s-a indragostit si iata ca a ajuns la conducerea Yahoo.
Alegerea unei facultati nu iti compromite posibilitatea de a schimba foaia pe parcurs. Multi spun ca varsta la care suntem pusi sa ne alegem cariera este una mult prea frageda, ceea ce poate fi adevarat. Tocmai de aceea, nu e niciodata prea tarziu pentru a descoperi ce ne pasioneaza cu adevarat si a deveni mari oameni de succes.
Daca acest articol ti s-a parut interesant, urmareste-ne si pe paginile de Facebook, Twitter sau LinkedIn!
Sursa: Business Insider
Traducere: Andrei Bobe