CV-ul este precum o carte de vizita. Este imaginea pe care tu alegi sa o vinzi unui angajator, motiv pentru care trebuie sa cuprinda abilitati critice! Daca in trecut nu se acorda foarte multa importanta CV-ului, acum, scrierea acestuia a devenit o mare arta si doar cei mai iscusiti reusesc sa faca o impresie foarte buna pe foaie.
Zilnic, companiile mari primesc peste 250 de CV-uri, ceea ce inseamna ca al tau trebuie sa atraga atentia. Nu te lasa descalificat din cauza unor detalii pe care le poti pune la punct.
Iti doresti un job nou? Vrei ca tot procesul sa fie unul mult mai scurt si mai usor? CV-ul tau trebuie sa cuprinda cateva abilitati critice, care iti vor mari sansele de angajare!
Abilitati critice pe care trebuie sa le contina CV-ul
1. Demonstreaza ca esti o persoana dinamica
Cei mai multi angajatori isi doresc in companie persoane dinamice, care se pot dezvolta, orienta si acomoda foarte usor. Mai mult decat atat, persoanele care au calitati de lider sau care pot rezolva probleme foarte usor sunt in mod sigur “the most wanted” in orice companie. Asadar, daca vrei sa faci o impresie buna, asigura-te ca aceste calitati sunt trecute in prima parte a CV-ului.
2. Demonstreaza ca esti o persoana perseverenta
Perseverenta este o calitate foarte importanta, pe care o cauta foarte multi angajatori de top. Ai obtinut rezultate foarte bune in trecut sau ai avut proiecte notabile? Noteaza in CV toate aceste aspecte, astfel incat sa demonstrezi ca esti o persoana perseverenta, care tinteste sus.
3. Trece in CV cunostintele de utilizare a PC-ului
In ziua de azi folosim din ce in ce mai mult tehnologia, motiv pentru care este foarte importan sa treci in CV cunostintele pe care le ai. Cunosti limbajul de programare, poti lucra in foarte multe programe si ai experienta farte mare in munca pe calculator? Noteaza toate detaiile. Chiar si cel mai nesemnicativ detaliu va conta foarte mult.
4. Focuseaza-te pe rezultate
Indiferent ce experienta ai, orice angajator isi doreste sa vada ce rezultate poti aduce in companie. Asadar, focuseaza-te pe acest aspect. Ai lucrat in vanzari si ai reusit sa cresti portofoliul de clienti intr-un procentaj destul de mare? Ai obtinut foarte multe contracte importante de-a lungul timpului? Foloseste intotdeauna numere si raporteaza-te intotdeauna la obiectivele importante pe care le-ai atins de-a lungul timpului.
5. Pune accent pe comunicare
Comunicarea este extrem de importanta cand vine vorba de job, motiv pentru care este important sa arati ca esti o persoana deschisa, care se poate integra usor intr-un mediu nou si care se poate adapta in orice situatie. Pune accent pe calitatile pe care le consideri importante, descrie ce fel de persoana esti si ce viziune ai. Toate aceste lucruri te vor ajuta sa iti maresti sansele de angajare.
Nu uita, CV-ul este foarte important in procesul de recrutare, pentru ca el iti poate anula sansele de a fi chemat/a la interviu sau te poate plasa printre persoanele cele mai dorite de marile companii.
Te-ar putea interesa si: Reconversia profesionala - cand nu stii incotro, in ce directie mergi?