5 tipuri de echipe de care ai nevoie

5 tipuri de echipe de care ai nevoie

Munca in echipa si practicarea de teambuilding-uri sunt subiecte la moda in organizatiile din ziua de astazi.

De asemenea, munca in echipa functioneaza ca un combustibil pentru realizarea obiectivelor strategice propuse.

Echipele functioneaza dupa anumite resurse si structuri, dar au nevoie sa fie integrate in cultura companiei si sa fie imbunatatite de gandirea unei functii manageriale.

Cand este munca in echipa cea mai puternica?

Munca in echipa ar trebui sa constituie o ocazie pentru angajati sa invete aptitudini de leadership. De asemenea, le ofera angajatilor o sansa sa munceasca cu oameni pe care nu ii vad atat de des, din alte departamente.

Cea mai efectiva munca in echipa are loc cand:

- implici mai multe tipuri de angajati

- reusesti sa ai stabilesti un dialog eficient cu fiecare

- exista un program si obiective

Ce fel de echipe iti cresc organizatia?

Exista 5 tipuri de echipe care fortifica o organizatie. Din experienta mea, eu le recomand pe urmatoarele:

1) Echipa de Leadership

Este vorba, de obicei, de departamentul cu manageri si de conducere, cel care  ghideaza intreaga companie.

Echipa este responsabila pentru directiile de strategie ale organizatiei. Aceasta echipa organizeaza planuri, stabileste obiective, ofera consultanta si manageriaza organizatia.

2) Echipa care motiveaza

Este cunoscuta sub diferite nume in organizatii. Se ocupa de partea legata de evenimentele si activitatile care confera o stare pozitiva in randul angajatilor. 

Printre task-uri se afla organizarea de evenimente, actiunile de fundraising pentru companie, si participarea la diferite evenimente din industrie.

Tot echipa aceasta sarbatoreste evenimentele din interiorul corporatiei: zile de nastere, aparitia nou-nascutilor in viata angajatilor, si alte evenimente semnificative.

Este echipa cu care poti pune la cale evenimente sportive. Te poti baza pe ea pentru distractie, aport de imaginatie, implinirea dorintelor si inmanarea cadourilor.

3) Echipa sigura si preocupata de mediu

Aceasta echipa asigura siguranta angajatilor la locul de munca. Este deschisa si implicata in organizarea unui teambuilding!

4) Echipa preocupata de sanatatea angajatilor

Este axata, in principal, pe sanatatea si starea de bine a angajatilor. Cele mai dese activitati sunt cele legate de sport si participarea in competitii sportive. De asemenea, este preocupata de sanatatea si realizarea controalelor medicale periodice pentru angajati.

5) Echipa preocupata de cultura si comunicare

Echipa lucreaza la definirea si crearea culturii companiei de care ai nevoie pentru a avea o organizatie de succes. Echipa se ocupa si de comunicarea intre echipe diferite, care este foarte importanta.

Aceasta echipa se poate ocupa de newsletterul lunar, sondaje legate de satisfactia angajatilor si modelul de recrutare pentru viitori angajati.

Incepe cu cateva echipe din companie si lucreaza pentru imbunatatirea succesului lor. Cand angajatii vad ca o echipa are succes, se simt motivati sa ii copieze modelul.

Echipele fac din companie un loc care le aduce atat satisfactie pe termen lung, cat si implicare zilnica la job.

 

Sursa: The Balance.com

Autor: Susan Heathfield

Traducere: Diana Petroiu