Ce poti sa faci daca esti interesat de o promovare si nu pare ca te vei afla pe lista managerului? Exista metode prin care poti cere o promovare intr-un mod diplomat si sa-ti maresti sansele de a primi ce iti doresti.
Inainte de a cere o promovare, fii sigur ca faci pasii corecti pentru a miza pe un raspuns pozitiv din partea sefului.
Exista cativa factori de care angajatorii tin cont cand iau in calcul promovarea unui angajat.
1)Faci o treaba buna
Cum te prezinti pe actuala pozitie va fi un argument si pentru promovare. Evaluarile excelente despre performanta si reputatia ta, de angajat peste medie, vor fi argumente forte in luarea deciziei finale.
2)Esti om de echipa
Ofera-te sa aduci o mana de ajutor la proiectele din birou, fie ca sunt ale colegilor, sau ale sefilor. Te vor percepe ca pe un om de echipa si un coleg cu care ceilalti vor sa discute si sa lucreze. Daca nu te-am convins, uitat-te la cate joburi cer ca aptitudine munca in echipa, la interviul de angajare!
3)Nu lipsesti de la munca
Fii punctual si nu iti lua liber de la job daca nu ai probleme care nu suporta amanare.
Daca mai mult nu vii la job decat esti prezent, sefii te vor considera lenes sau neimplicat.
4)Faci networking si te remarci
Du-te la evenimentele si petrecerile companiei! Cu cat esti mai conectat cu colegii, cu atat mai mult angajatorii te vor cunoaste mai bine. Managerii ii promoveaza pe oamenii deschisi, cu care se poate comunica si care aduna grupurile.
5)Esti preocupat de educatia ta
Daca ti se permite sa te dezvolti profesional si sa te duci la diverse cursuri de specializare, nu ignora cat de importante sunt aceste beneficii. In acest fel, ai grija de aptitudinile tale si vei putea sa faci performanta la job. Managerii ii apreciaza pe oamenii pasionati.
Punand in practica toate aceste actiuni, ai toate sansele sa primesti o veste buna si sa fii recompensat pe masura pentru rezultatele bune aduse in companie.
Sursa: The Balance
Autor: Alison Doyle
Traducere: Diana Petroiu