5 motive care te impiedica sa iti schimbi locul de munca. De ce nu reusesti sa te reorientezi?

5 motive care te impiedica sa iti schimbi locul de munca. De ce nu reusesti sa te reorientezi?

Foarte multi angajati constientizeaza ca este timpul sa renunte la jobul actual pentru un alt loc de munca, dar nu fac acest pas. Desi a intervenit plafonarea, o boala de cariera comuna in societatea actuala, sau au multe nemultumiri, schimbarea nu se produce. Daca si tu te numeri printre ei, consultantii RisCo.ro iti vin in ajutor cu cateva motive care sa te ajute sa intelegi ce te tine pe loc. Iata 5 motive care te impiedica sa iti schimbi locul de munca:

 

  1. Teama de un nou inceput

Gandul ca va trebui sa schimbi colectivul, poate chiar si domeniul de activitate sau ca va trebui pur si simplu sa te acomodezi intr-un loc nou, te macina si nu iti dai voie sa te orientezi catre un nou job. Frica de esec, sau teama de dezamagire, de schimbare si de a o lua de la capat, toate acestea te tin pe loc. Trebuie sa constientizezi ca atunci cand faci o schimbare la nivel profesional, apar si modificari ale activitatilor de zi cu zi, ale mediului in care lucrezi, insa asta nu inseamna ca nu te vei adapta. Trebuie doar sa iti faci curaj!

  1. Zona de confort 

Rutina este periculoasa, iar plafonarea reprezinta una dintre cele mai mari piedici in calea evolutiei tale profesionale. Este adevarat ca poate fi placut sa stii ce ai de facut, sa ajungi in etapa in care totul este previzibil, ai control total asupra situatiei, insa pe termen lung iti pui singur bariere si limite. Daca nu iesi din zona de confort, daca nu faci un efort si o schimbare, nu vei evolua. 

  1. Teama de a nu fi suficient de bun

Apare inca de la ideea de a merge la un interviu. Probabil iti vin in minte foarte multe intrebari: Pot eu sa o iau de la capat? Sunt oare suficient de bun pentru acel job? Am calificarea necesara? Daca esuez? Oare am varsta la care pot sa mai fac schimbari radicale? Mai am rabdare sa invat lucruri noi? Raspunsurile sunt tot la tine. Analizeaza-ti potentialul, noteaza-ti punctele forte, dar si pe cele slabe, fa-ti curaj sa mergi la un interviu si ia pulsul pietei!

  1. Amani cautarea unui job nou

Ai vrea sa faci o schimbare, iti surade ideea unui nou loc de munca, dar amani cautarea. Daca astepti sa apara din senin o schimbarea in cariera ta s-ar putea sa pierzi un tren bun. Este important ca macar sa analizezi piata, sa cauti oferte, sa te interesezi de noile conditii, oportunitati si cerinte. Poti chiar sa te informezi de pe forumuri dedicate sau chiar din discutii cu prietenii sau cunoscuti care activeaza in alte domenii, alte orase. 

  1. Relatia cu sefii si colegii

Desi ai o lista intreaga de nemultumiri (venituri pre amici, lipsa oportunitatilor, imposibilitatea de a avansa profesional etc), te intelegi totusi foarte bine cu actualii colegi de munca, iar relatia cu sefii este una buna. Acest gand te impiedica sa iti schimbi locul de munca. Te temi ca nu te vei mai acomoda la fel de bine la noul job, ca poate sefii vor fi severi sau atmosfera va fi toxica. Dar totul este in mintea ta! Nu ai de unde sa stii pana cand nu faci acest pas. Este o loterie!