Stabilirea unui parteneriat poate fi un adevarat motiv de entuziasm, dar inainte de a deschide sampania si a celebra la restaurantul preferat, este recomandat sa tratezi situatia cu prudenta.
Noul tau partener de afaceri poate fi un prieten sau un strain pe care l-ai cunoscut la o conferinta. Indiferent de relatie, este bine sa privesti cu atentie la anumite detalii care pot fi decisive.
1. Au experienta in business?
E drept ca nu este neaparat necesar sa aiba experienta in acest domeniu. Multi parteneri de afaceri aleg sa investeasca fara sa ia parte la deciziile primare din cadrul organizatiei. Totusi, daca ai nevoie de cineva experimentat, este mai bine sa investighezi decat sa il intrebi direct ce experienta are. Poti colabora cu specialisti care sa investigheze pentru tine.
2. Ce asteptari au?
Un parteneriat in afaceri poate lua diverse forme. Trebuie sa stabiliti, inainte de toate, ce asteptari are cel cu care urmeaza sa inchei o intelegere. Intreaba-l ce isi doreste, negociati, iar apoi puneti totul pe hartie. Asigura-te ca totul se imbina corespunzator cu prevederile legale.
3. Cum se manifesta online?
In ziua de azi, activitatea online conteaza foarte mult pentru reputatia unei firme. Multe organizatii au avut de pierdut in urma luarii unor decizii pripite cu privire la aspectul continutului online. Este bine sa te documentezi putin despre istoricul potentialului partener in acest sens.
foto: linkedin
4. Care este viziunea lor cu privire la dezvoltarea companiei?
Este foarte simplu sa insiri un set de valori pe site-ul oficial al companiei pentru a face o impresie buna. Cei care au lucrat dupa un inalt set de valori stiu ca stabilirea acestora este cruciala pentru un parcurs bun in business. De asemenea, viziunile pot fi diferite in viitor. Cel mai bine este sa discutati concret pe acest subiect.
5. Care sunt scopurile personale?
Unii prefera sa ramana pe termen lung in conducerea unui business, altii poate ca vor sa se retraga la 40 de ani. Oare viitorul tau partener este dispus sa stea peste program sau sa accepte venituri mai mici la inceput?
In concluzie, alegerea unui partener poate sa influenteze categoric viitorul companiei. Nu te grabi si fa o alegere doar atunci cand ai toate indiciile ca ai dat de persoana potrivita.
Daca acest articol ti s-a parut interesant, urmareste-ne si pe paginile de Facebook, Twitter sau LinkedIn!
Sursa: businessblogshub.com
Traducere: Andrei Bobe