E frustrant sa ajungi in ultima faza a unui interviu pentru ca, mai tarziu, sa afli ca nu ai fost acceptat la job-ul respectiv. Pana la urma, e un lucru normal, recrutorii trebuie sa aleaga, nu ii pot angaja pe toti cei care sunt potriviti pentru job.
Unele motive pentru ca nu ai fost acceptat pot fi ascunse de recrutori pentru a nu compromite imaginea companiei. Iata care sunt cele mai frecvente:
1. Compania a decis sa nu mai angajeze
Da, se intampla ca managerii sa planuiasca un numar de angajari, iar apoi sa isi dea seama ca bugetul nu le permite si ca trebuie sa restranga numarul sau chiar sa nu mai angajeze deloc. Nu poti fi 100% sigur de modul in care se desfasoara un proiect si ce turnura poate lua in timp. Fii pregatit pentru schimbari pe ultima suta de metri.
2. Esti calificat pentru job, dar cineva are un atu in fata ta
Sunt cazuri in care cel care te intervieveaza sa te considere foarte potrivit pentru job si sa vrea sa te angajeze. Ulterior, poarta o discutie cu managerul care a mai intervievat pe cineva la fel de bun care, in schimb, detine experienta pe un domeniu care nu tine de job-ul vizat, dar poate aduce un plus in viitor. Ei bine, in cazuri precum acesta, sunt sanse mari ca recrutorii sa decida ca e mai benefic sa il angajeze pe cel de-al doilea candidat. Asta nu te face mai putin bun, ci se poate spune ca ai avut ghinion.
3. Nu ai fost potrivit pentru manager
Adevarul este ca, desi indeplinesti fiecare punct din fisa postului acelui job, managerul poate tine cont de anumite detalii care se aplica mai greu in descrierea unui job. Se poate ca acesta sa aiba anumite conceptii greu de urnit, sa te judece dupa aparente si sa considere ca nu te-ai putea integra cu bine in viitoarea echipa. Nu e de mirare, mai ales ca e natural ca oamenilor sa le fie teama de “necunoscut”.
Incearca sa nu te acuzi pentru ca nu ai obtinut un anumit loc de munca. Stii foarte bine ca esti bun, ai incredere in tine! Nu poti controla aspectele fiecarei decizii, mai ales cand oamenii sunt subiectivi. Tine capul sus si mergi intotdeauna inainte.
Daca acest articol ti s-a parut interesant, urmareste-ne si pe paginile de Facebook, Twitter sau LinkedIn!
Sursa: The Muse
Traducere: Andrei Bobe