Romancele care isi doresc sa isi dezvolte afacerile au depus cereri de finantare in programul “Femeia Antreprenor” 2024, inca din prima zi de lansare. Autoritatile au reusit sa respecte noul termen, astfel ca timp de 45 de zile se deruleaza inscrierile in cadrul Programului national multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale, in randul femeilor manager din sectorul IMM. In prima zi de inscrieri au fost depuse 260 de solicitari.
1000 de firme vor putea primi granturi pentru dezvoltare
Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului a deschis apelul de proiecte pentru programul „Femeia Antreprenor” – editia 2024, pe data de 30 iulie, iar prima zi a adus 260 de aplicari. Prima aplicanta s-a inscris dupa 10 minute de la deschiderea sesiunii, iar in prima ora au fost depuse online 30 de dosare. Doamnele antreprenor din sectorul IMM se pot inscrie pentru obtinerea unor finantari de pana la 200.000 lei. Perioada de depunere a solicitarilor ramane deschisa timp de 45 de zile lucratoare, pana la ora 20:00 a ultimei zile, dar termenul limita poate fi prelungit in functie de disponibilitatea fondurilor.
Bugetul alocat programului „Femeia Antreprenor”, pentru anul in curs, este de 200.000.000 lei, fiind estimat un numar de 1.000 de beneficiare.
In cadrul programului vor fi oferite granturi in valoare maxima de 200.000 lei/firma. Aceasta suma poate acoperi cel mult 95% din valoarea cheltuielilor eligibile din cadrul proiectelor, rata de cofinantare fiind de minimum 5% din valoarea eligibila a proiectului.
Afaceri la feminin. 200.000 de lei pentru dezvoltare business-ului
Printre obiectivele programului se numara stimularea si sprijinirea demararii si dezvoltarii structurilor economice private infiintate de catre femei si dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale acestora.
In cadrul programului “Femeia antreprenor” 2024 vor fi eligibile urmatoarele cheltuieli:
- echipamente tehnologice respectiv sisteme specifice in scopul obtinerii unei economii de energie
- achizitionarea de spatii de lucru, spatii de productie si spatii pentru prestari servicii si comert
- mijloace de transport
- achizitionarea de mobilier, aparatura birotica si sisteme de protectie a valorilor umane si materiale
- salariile, utilitatile (energie electrica, apa, gaze, salubritate, abonament telefon si internet), serviciile de contabilitate si cheltuielile aferente chiriilor pentru spatii de lucru, spatii de productie sau spatii pentru prestari servicii si comert;
- pachet digital (voucher de digitalizare)
- cursuri de dezvoltare a abilitatilor antreprenoriale
- consultanta
- cheltuieli financiare aferente creditelor/ garantiilor