Teambuilding de sarbatori: atmosfera, cum il pregatesti si ce activitati alegi?

https://dev.risco.ro/portfolio/uploads/articole/imgPrin/06bf3a85b7b979134552db2636c60ed04791dd25.png
Foto: RisCo.ro

In ultimii ani, multe companii au optat pentru a motiva angajatii in pragul sarbatorilor cu activitati si evenimente, in detrimentul traditionalelor cosuri cadou sau primelor. Motivul? Activitatile in comun au mai multe beneficii pentru echipa, reprezinta mijloace prin care angajatii se pot cunoaste mai bine, pot interactiona si atmosfera creata poate detensiona eventuale conflicte interne. Totusi, ca in orice activitate profesionala, este important sa stabilesti de la inceput scopul teambuildingului, ce fel de activitati poti organiza si sa alegi momentul potrivit.

Cum organizezi un teambuilding de succes, de sarbatori? Iata cateva recomandari:

1. Locatia

Decembrie este o luna aglomerata la birou, pe final de an stresul creste, asa ca un teambuilding reprezinta o modalitate de evadare, motivare si relaxare. Locatia joaca un rol important. Tinand cont ca vorbim de sezonul rece si de faptul ca in teambuilding angajatii ar trebui sa se rupa de tot ce inseamna activitate de birou, o locatie potrivita ar fi la munte: o cabana, o pensiune intr-o zona pitoreasca, departe de agitatia urbana. Spatiul trebuie sa fie generos, cu multe zone de socializare si spatii de relaxare. Trebuie sa satisfaca atat momentele de echipa, cat si momente de relaxare si liniste.

2. Momentul potrivit

Ideal ar fi ca data teambuildingului sa nu fie chiar in pragul sarbatorilor de iarna pentru ca oamenii vor fi cu gandul acasa, la cumparaturi, cadouri pentru cei dragi, planuri de ultim moment si nu vor fi la fel de receptivi. Daca dureaza 2-3 zile si activitatea la birou este intensa in decembrie, ar fi bine sa il planifici in intervalul 15-20 decembrie, in functie de cum sunt finalizate proiectele.

3. Atmosfera

Daca este teambuilding de sarbatori, atunci si atmosfera trebuie sa fie specifica. Activitatile ar trebui sa aiba o tematica, decorul sa fie unul festiv. Sunt potrivite activitati de tipul atelierelor arts & crafts, activitati culinare, plimbari cu sania, ciubar, momente de improvizatie, jocuri de tip board game, momente de colinde si chiar includerea unei petreceri de Craciun, pe care in mod normal ai fi organizat-o la birou. Intr-o locatie diferita cu un decor de sarbatoare, oamenii sunt mult mai relaxati.



Obiectivele unui teambuilding sunt: socializarea, cultivarea spiritului de echipa, incurajarea comunicarii, motivarea angajatilor, adaptarea angajatilor la cultura organizationala.

Autor: RisCo.ro