Granturi de 50.000-200.000 euro pentru firme din judetele Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava, Vaslui.

https://dev.risco.ro/portfolio/uploads/articole/imgPrin/37a5a9a0115d95913b174771345e0fc4b85f09fc.png
Foto: RisCo.ro

Microintreprinderile din judetele Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava, Vaslui vor putea beneficia de granturi cu valoare cuprinsa intre 50.000-200.000 de euro pentru investitii ce vizeaza cresterea capacitatii de productie, introducerea noilor tehnologii si tranzitia catre noi modele de productie durabila.



Buget de 30 de milioane de euro

Potrivit ghidului publicat de Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Est, apelul de proiecte este unul competitiv, cu termen limita de depunere si cu un prag de excelenta de 80 de puncte in vederea contractarii directe. Depunerea proiectelor va fi oprita in situatia depasirii unui prag de 300% fata de valoarea alocarii financiare aferenta apelului de proiecte iar evaluarea se va face in limita acestui prag.

Alocarea financiara disponibila pentru acest apel de proiecte este de 30 milioane de euro, iar Cererile de finantare vor putea fi depuse prin sistemul informatic MySMIS 2021/2021+ in perioada 15 noiembrie – 15 decembrie 2023. Valoarea minima nerambursabila este de 50.000 euro, iar maxima de 200.000 euro. Contributia solicitantului la finantarea investitiei trebuie sa fie de minimum 10% din valoarea eligibila a investitiei.

Pot accesa finantarile nerambursabile microintreprinderilor din mediul urban sau rural din cele 6 judete din regiunea Nord-Est: Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui.

Microintreprinderile pot solicita finantare pentru urmatoarele tipuri de activitati eligibile:

lucrari de construire/ extindere/ modernizare a spatiilor de productie/ prestare de servicii ale microintreprinderilor, inclusiv a utilitatilor generale aferente

achizitionarea de echipamente tehnologice, utilaje, instalatii de lucru, mobilier, echipamente informatice

achizitionarea de instalatii/ echipamente specifice in scopul obtinerii unei economii de energie, precum si sisteme care utilizeaza surse regenerabile de energie pentru eficientizarea activitatilor pentru care s-a solicitat finantare.

investitii in active necorporale: brevete, licente, marci comerciale, programe informatice,

activitati de marketing si branding.



Pot aplica pentru obtinerea granturilor firmele cu activitate in domenii precum: fabricarea painii; lucrari de constructie a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale, fabricarea de mobila, activitati de asistenta medicala generala, activitati de contabilitate si audit financiar.

Autor: RisCo.ro