Rating Financiar

Ratingul este un sistem prin care fiecarei firme i se asociaza un calificativ: foarte bun, normal sau scazut in functie de rezultatele financiare si raportat la industria din care face parte aceasta.

Ce este raportul Rating Financiar?

Un rating foarte bun inseamna ca firma are o capacitate ridicata de a-si achita obligatiile financiare in perioada urmatoare, comparativ cu un rating scazut care ne arata ca firma este intr-o situatie financiara instabila.

Rating Foarte Bun

Rating Foarte Bun

Compania are o situatie financiara stabila. Profitabilitatea operationala, cea neta precum si indicatorii de bilant indica o soliditate financiara fara riscuri pentru perioada urmatoare.

Ratingul a fost creat pe baza mai multor indicatori obtinuti din datele financiare oficiale ale companiilor, pentru un mare numar de firme mici si mijlocii (IMM) si a fost testat pe datele istorice ale companiilor mici si mijlocii din Romania.

Rating Scazut

Rating Scazut

Compania se afla intr-o situatie financiara instabila. Nivelul profitabilitatii operationale si nete, precum si situatia datoriilor curente nete se afla intr-o zona care indica riscuri operationale si financiare. Este posibil ca in perioada urmatoare aceasta firma sa se confrunte cu dificultati in asigurarea lichiditatilor necesare pentru a-si desfasura activitatea in conditii optime. Recomandam urmarirea atenta a situatiei financiare a companiei precum si a evolutiei lunare a indicatorilor sai financiari.

Rapoarte Bonitate Firme

Genereaza rapoartele financiare si stabileste care este situatia companiei raportat la industria din care face parte.

Limite de Plata

Limite de Plata

Cunoasteti capacitatea de plata a companiei pentru contracte la termen.

Raport Limite de Plata
Competitie Firma

Competitie Firma

Stabilesti competitorii directi ai firmei si pozitionarea ei in industrie.

Raport Competitie
Valoare Firma

Valoare Firma

Verifici care este valoarea la care se poate vinde firma conform bilantului.

Raport Valoare Firma
Probabilitate Insolventa

Prob. Insolventa

Stabileste care este riscul de intrare in insolventa in baza rezultatelor financiare.

Raport Prob. Insolventa

Cum te ajuta raportul Rating Financiar?

Indica marimea firmei, profitabilitatea si stabilitatea financiara a acesteia

In functie de acesti indicatori poti vedea daca firma este printre cele mai mari din domeniul respectiv, daca este un performer al industriei sau daca indeplineste conditiile unei relatii comerciale pe care o doresti.

Indica gradul de risc asociat firmei privind activitatea pe care o va desfasura in perioada urmatoare

Riscurile asociate rezulta din cele 3 mari categorii de indicatori analizati: profitabilitate, solvabilitate si eficienta. Cele mai importante riscuri si consecintele lor potentiale sunt urmatoarele:

  • Profitabilitate scazuta: firma are un anumit grad de risc la actiunile competitiei - daca aceasta reduce preturile, atunci este posibil ca firma sa fie nevoita sa vanda in pierdere sau sa-si micsoreze veniturile.
  • Solvabilitate scazuta: firma este foarte expusa imprumuturilor de la institutii financiare, furnizori si/sau bugetul de stat si poate intampina probleme financiare semnificative in acoperirea datoriilor.
  • Eficienta scazuta: firma are ciclul de exploatare semnificativ mai lung decat al sectorului din care face parte. Cu cat ciclul de exploatare este mai lung cu atat firma este mai expusa riscurilor externe (piata, competitie, conditii macroeconomice, etc).

Analiza detaliata a celor mai importanti indicatori financiari si eventuale comparatii cu alte firme competitoare

Prin analiza detaliata a indicatorilor poti determina in amanunt multiple aspecte privind activitatea unei firme: modul de finantare, managementul financiar si operational, structura de profitabilitate, politica de investitii, etc.

Activeaza abonament cu acces nelimitat si verifica rapoartele financiare pentru orice firma.

Abonamente Rapoarte Financiare

Poti verifica nelimitat situatia financiara a firmelor raportata la industria din care face parte, limitele de creditare si riscul de insolventa si de oprire al conturilor.

Costul abonamentului este pe un utilizator. Poti plati simultan pana la 10 utilizatori.
Deschide-ti cont si testeaza gratuit platforma!

Identifica-ti nevoia, alege solutii personalizate si bucura-te de facilitatile pe care ti le punem gratuit la dispozitie in perioada de testare!

Testeaza gratuit
Testeaza gratuit