Limite plati la termen reprezinta sumele maxime pentru care poti da marfuri sau servicii cu plata la termen. Altfel spus, acestea se refera la valoarea maxima pe care clientii si colaboratorii tai o pot oferi in cazul platilor la termen.
Instrumentele de plata la termen, precum biletele la ordin si cecurile, sunt folosite pentru achitarea facturilor. Neplata acestora duce la inregistrarea firmei in Centrala Incidentelor de Plati. Drept urmare, firmele sunt mai prudente si stabilesc limite de plata mai mari pentru acestea decat in cazul facturilor achitate cu ordin de plata.
In cazul in care se vinde prea multa marfa comparativ cu disponibilitatea de plata, exista riscul sa nu mai incasezi sumele respective.
Utilizand un sistem precum cel limite plati la termen poti evalua bonitatea portofoliului de clienti, furnizori si colaboratori. In plus, stabilirea clara a limitelor de plata permite imbunatatirea relatiilor comerciale datorita cunoasterii comportamentului clientilor.
Testeaza gratuit timp de 7 zile si afla ratingul financiar pentru orice firma de interes.
Raportul Limite Plati la Termen indica plafonul maxim de lucru intre firme, astfel incat furnizorul sa nu presteze servicii, ofere produse sau acorde marfa disproportionat fata de capacitatea de plata a clientului.
Raportul prezinta sumele maxime in lei pentru care furnizorii pot oferi clientilor marfuri sau servicii cu plata la termen. Stabileste limita clara si incaseaza la timp.
Daca vanzarile cu plata la termen reprezinta activitatea principala a firmei tale, este esential sa stii catre cine facturezi si cine este clientul tau. Stabileste limitele si personalizeaza conditiile contractuale pe care portofoliul tau de clienti le poate respecta, astfel incat firma ta sa evite riscul de neplata.
Raportul limite plati la termen ofera acces la date oficiale, facilitand procesul de verificare a stabilitatii financiare a firmei.
Raportul Limite Plati la Termen - instrumentul strategic al vanzarilor cu plata la termen
Limitele variaza in functie de termenele de plata acceptate. Termenele mai lungi, de 90 de zile, presupun un risc mai mare de neplata decat cele de 30 de zile.
De retinut faptul ca limitele sunt teoretice si se pot ajusta in functie de istoricul de plata al fiecarei firme, fiind determinate pe baza indicatorilor financiari.
1. Deschizi gratuit si rapid contul tau client
2. Beneficiezi de testare gratuita si te convingi de utilitate
3. Cauti firma de inters si descarci rapoartele de risc firme