Brandul Monor a reusit sa se afirme pe piata lactatelor, oferind calitate si produse bio. Astfel, compania producatoare a incheiat anul financiar 2019 cu o crestere a vanzarilor, cifra de afaceri in valoare de 105,1 milioane lei raportand o majorare cu 15%, comparativ cu anul anterior. Aceasta cota reprezinta pragul maxim atins de companie, din 1992, cand a fost fondata.
Profitul net a fost de 2,8 milioane lei, in scadere cu 8%, fata de anul anterior.
Carmo-Lact Prod, compania producatoare de lactate si branzeturi Monor, din judetul Bistrita-Nasaud, este un business fondat de antreprenori. Datorita cifrelor financiare, brandul de lactate si-a gasit loc printre cei mai mari producatori, aflandu-se in top 10, la nivel national.

Expansiunea brandului Monor
Brandul de lactate Monor a luat nastere in urma cu aproape 30 de ani, in localitatea cu acelasi nume, din Bistrita-Nasaud.
Pentru a se putea dezvolta si a deveni un producator important de lactate, intr-o piata deja condusa de branduri importante, compania a fost nevoita sa investeasca, pentru a asigura standardele necesare in vederea fabricarii produselor lactate.
In acest sens, in anul 2007, compania a investit peste 1 milion de euro in modernizarea halei de productie si in achizitionarea mijloacelor de transport. Bugetul a vizat, de asemenea, si dotarea fermei proprii cu utilaje agricole.
Un alt proiect de expansiune a urmarit diversificarea produselor si schimbarea ambalajelor, dar si construirea unei ferme zootehnice, populata cu 600 de animale de rasa. S-a urmarit ca aceasta investitie sa asigure necesarul de lapte pentru productia specialitatilor Monor.
Totodata, compania detine mijloace proprii de transport (30 autofrigorifice si 10 cisterne pentru lapte) si un parc auto care asigura service-ul acestora, pentru ca produsele care ies din fabrica sa ajunga la destinatie in conditii de siguranta.
Produsele Monor
Productia care se realizeaza in unitatea bistriteana este repartizata prin reteaua de distributie a produselor lactate Monor, care cuprinde clienti din orasele: Iasi, Bucuresti, Baia Mare, Bistriţa, Brasov, Cluj Napoca, Medias, Ramnicu Valcea, Reghin, Satu Mare, Sibiu, Sighisoara, Targu Mures.
De asemenea, producatorul brandului Monor este prezent si pe pietele externe.
Fabrica producatoare de lactate este dotata cu 2 sectii de procesare in care se gasesc utilaje performante, conforme cu standardele U.E: realizarea produselor proaspete, cu o capacitate de 60.000 l/zi si productia de branzeturi, cu o capacitate de 50.000 l/zi. Unitatea de productie este echipata si cu o linie de ultrafiltrare, o linie de microfiltrare si o statie de epurare care asigura atat epurare chimica, cat si cea biologica.
Brandul Monor produce: lapte, kefir, sana, smantana, iaurt, lapte batut, produse ecologice (lapte BIO), branza de vaci, branza topita, unt.