Solomonescu este brandul romanesc de lactate 100% naturale, care s-a lansat in urma cu aproape 30 de ani. Ceea ce a inceput ca o afacere de familie, a prosperat si a ajuns sa fie una dintre cele mai importante companii romanesti producatoare de lactate. Produsele sub marca Solomonescu se pot gasi in retelele de hipermarketuri si supermarketuri, avand o gama variata care poate satisface toate poftele consumatorilor.
Astfel, afacerea de familie a devenit un brand renumit, fiind unul dintre principalii jucatori din aceasta industrie.
Cum a aparut brandul Solomonescu?
Brandul Solomonescu a luat nastere in anul 1992, atunci cand sotii cu acelasi nume au fondat compania Lacto Solomonescu, in satul Miron Costin, din judetul Botosani. Compania 100% romaneasca, veche de aproape 30 de ani, a continuat traditia care dateaza de doua generatii. Brandul s-a dezvoltat treptat si a ajuns in prezent sa fie unul dintre cele mai importante nume din industria producatoare de lactate.
In primii ani de functionare, Fabrica Solomonescu avea capacitatea de a prelucra zilnic 500 de litri de lapte. Astazi, functionand la cele mai ridicate standarde, datorita tehnologiei automatizate, fabrica are capacitatea de a produce zilnic peste 150.000 litri de lapte. Astfel, intreaga activitate a companiei se intinde pe o suprafata de aproximativ 50.000 mp, iar linia de productie ocupa circa 4.000 mp. Toate acestea pentru a putea oferi consumatorilor de lactate produsele 100% romanesti, marca Solomonescu.
Pentru brandul de lactate Solomonescu, anul financiar 2019 a adus o usoara scadere a vanzarilor (-4%), comparativ cu anul anterior, astfel ca cifra de afaceri a fost de 49,5 milioane lei. Profitul net a inregistrat o scadere de 31%, atingand valoarea de 4,1 milioane lei.

Fabrica de lactate din judetul Botosani
Laptele procesat in Fabrica Solomonescu provine de la crescatorii de animale din judet, fiind lapte 100% natural.
Intreaga activitate a companiei se bazeaza pe cresterea animalelor de lapte (rasa Holstein), pe achizitionarea laptelui de la taranii din zona si prelucrarea acestuia. Grajdurile unde sunt intretinute cele 120 de vaci cu lapte sunt concepute special pentru a indeplini cele mai stricte reguli de igiena.
Laptele din Fabrica Solomonescu este prelucrat printr-o tehnologie automatizata 100%. Inainte de a intra in fabrica, exista numeroase etape de urmat cu strictete. Astfel, la tot pasul sunt mijloace electronice care declanseaza alarma la cea mai mica abatere de la parametrii aflati in memoria calculatorului, iar activitatea de productie se opreste automat.
Secretul succesului brandului Solomonescu consta in realizarea produselor lactate din lapte 100% natural, fapt care a deschis interesul tarilor europene pentru aceste produse romanesti.
Printre produsele Solomonescu amintim: cascaval (din lapte de capra, oaie), branza (de vaci, topita, mozzarella), lapte, unt.