Se amana deschiderea restaurantelor? Exista deja 1,5 miliarde de euro pierderi in domeniu

Se amana deschiderea restaurantelor? Exista deja 1,5 miliarde de euro pierderi in domeniu

Pierderile sunt deja evaluate la 1,5 miliarde de euro, comparativ cu anul trecut. Cu 20% sub capacitate, patronii de restaurante spera sa poata reporni cat de curand.

Acestia considera ca o amanare de inca doua saptamani, in plin sezon estival, pana la deschiderea restaurantelor ar duce la pierderi uriase, iar turistii care deja sunt in vacanta nu pot beneficia de serviciile oferite de restaurant.

Patronii de restaurante sunt gata sa primeasca clientii in conditii de siguranta.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu spune ca la finalul saptamanii in curs, se va discuta cu privire la redeschiderea restaurantelor care ar trebui sa aiba loc pe 1 iulie. Acesta spune ca daca numarul de cazuri noi de coronavirus vor fi in crestere, va fi imposibil sa primeasca acceptul celor de la Institutul National de Sanaate Publica, de la Ministerul Sanatatii si spune ca in functie de evaluarea datelor din ultima saptamana inclusiv, vor putea avea o decizie finala.

Ministrul Economiei invoca lipsa de respectare a regulilor din partea romanilor drept motiv pentru aceasta amanare. Acest motiv face ca ministrul Economiei sa declare ca nu poate face promisiuni cu privire la data de 1 iulie pentru redeschiderea restaurantelor.