Restaurantele ar putea fi redeschise curand si la interior. Care sunt conditiile:

Restaurantele ar putea fi redeschise curand si la interior. Care sunt conditiile:

Unul dintre sectoarele economice lovite cel mai greu de pandemie, HoReCa, s-ar putea redeschide complet in curand. Astfel, incepand cel mai devreme cu data de 9 iulie, daca Ludovic Orban va semna proiectul ordinului de redeschidere, ori cel mai tarziu pe data de 15 iulie, restaurantele ar putea fi deschise si la interior.

Dar nu oricum. Clientilor le va fi permis sa mearga doar pe anumite benzi cu sens unic, păstrând distanţa de 2 metri unii de alţii la mesele vecine, iar solniţele, meniurile şi olivierele vor putea fi transferate de la o masă la alta doar după ce vor fi dezinfectate.

De asemenea este stabilit un număr de maximum 6 clienţi care poată ocupa o masă (faţă de maximum 4 la terase), exceptaţi de la această regulă fiind membrii aceleiași familii. De asemenea, la intrarea în restaurant va fi un asa-numit „triaj observaţional” al clienţilor, insotit de deja celebra masurare a temperaturii, urmand să le fie interzise accesul acelora care dau semne că ar avea infecţii respiratorii. 

In plus, ocuparea locurilor se va face cu rezervare anterioară sau cu înscriere în registru la sosire. Bineinteles, personalul nu va putea servi altfel decat purtand purta mască și dezinfectandu-se, mesele urmand sa fie și ele dezinfectate dupa ce se va asigura o protecție suplimentară a produselor alimentare din vitrinele deschise sau bufete.