Cauta Comunicate
Afaceri
02.08.2022, 12:00
85

De ce să optezi pentru injectarea cu toxină botulinică?

Injecțiile cu botox sunt unul dintre cele mai tradiționale și practicate tratamente din lumea medicinei estetice.
Poza De ce să optezi pentru injectarea cu toxină botulinică?

De-a lungul anilor, din ce în ce mai mulți pacienți sunt seduși de acest tratament cu injectări toxina botulinică datorită eficacității sale, simplității și absenței unui risc semnificativ.  

Dacă și tu cauți să-ți tratezi ridurile inestetice, fie că ești bărbat sau femeie, ai posibilitatea de a le reduce, sau chiar de a le șterge definitiv în anumite cazuri. Injecțiile cu toxină botulină sunt deosebit de eficiente în reducerea liniilor de expresie și pentru a te face să arăți mai odihnit și întinerit fără intervenție chirurgicală.

În plus, tratamentul nu permite doar o ameliorare a ridurilor deja prezente, dar poate chiar și mai ales, previne apariția lor în timp. Efectul preventiv al tratamentului este extrem de eficient.

Care sunt indicațiile pentru utilizarea injectării cu toxină botulină?

În primul rând, injecțiile cu toxină botulină corectează ridurile de pe partea superioară a feței, cum ar fi:

  • Ridurile orizontale ale frunții
  • Riduri dintre sprâncene
  • Ridurile de la colturile ochilor

Alte zone ale feței pot beneficia, de asemenea, de doze mici de toxină botulină, precum zona periorală pentru liniile fine radiale din jurul gurii, ridurile de pe nas sau chiar ridicarea ușoară a comisurii (colțurile gurii).

Mai puțin cunoscute, dar foarte răspândite, sunt, de asemenea, des folosite și foarte eficiente în reducerea transpirației la nivelul axilelor sau mâinilor. În această situație, injecțiile cu Botox se injectează cel mai adesea la începutul primăverii timp de 6-7 luni până la începutul iernii.

Ce este toxina botulinica?

Folosita de peste 20 de ani pentru a trata o varietate de afectiuni, inclusiv blefarospasm, strabism, migrene, hiperhidroza si spasticitate musculara, toxina botulinică a fost aprobată pentru prima data in 2002 de Food and Drug Administration (FDA) din Statele Unite pentru uz cosmetic sub numele de Botox.

Este o proteină derivată din bacteria Clostridium botulinum. Toxina botulinica serotip A este cea mai puternică și este folosită în tratamentele cosmetice pentru a reduce ridurile dinamice din jurul frunții, zona ochilor și zona gurii.

Cum acționează toxina botulină (Botox)?

Mușchii asociați cu expresiile faciale sunt angajați continuu pe baza emoțiilor noastre, ceea ce lasă urme. De exemplu, liniile încruntate pot apărea din cauza contracției mușchilor în perioade de stres sau furie. Este important de reținut că pielea se încrețește doar din cauza apropierii sale de mușchi. Injecțiile cu Botox tratează mușchii, nu pielea.

Mai exact, Botox acționează asupra nervilor care controlează mușchii feței, ceea ce îi împiedică să se contracte. Efectele astfel obținute sunt tranzitorii. Fața pare temporar mai netedă și mai odihnită. Când efectul dispare, după patru până la șase luni, toxina botulină este apoi eliminată în mod natural și treptat de către organism. Ulterior, mușchii reacționează din nou normal și ridurile încep să reapară.

Cum merge tratamentul?

Tratamentul constă într-o serie de microinjecții administrate sub piele la mușchii de la sursa ridului. Procedura este relativ nedureroasă și poate fi efectuată fără anestezie. 

În unele cazuri, toxina botulină este combinată cu un anestezic local pe zona afectată pentru a îmbunătăți confortul în timpul injectării.

Comunicate TOP ON WEB SRL