Gigantul japonez de electronice Kyocera a anuntat ca a inceput construirea celei mai mari centrale de energie solara plutitoare din lume.
Energia solara devine o parte tot mai mare din intregul peisaj energetic, iar inginerii sunt peocupati sa construiasca centrale solare cat mai mari si eficiente pentru a face fata cererii.
Kyocera a inceput constructia celei de-a a patra centrale plutitoare, despre care sustine ca va impresiona. Centrala este construita in rezervorul Yamakura Dam, la sud-est de Tokyo si dupa ce va fi finalizata, in martie 2018, va pompa 13,7 megawaţi (MW) de energie.
Cele 51.000 de panouri fotovoltaice vor acoperi impreuna aproximativ 180.000 de metri patrati de spatiu, adica echivalentul a 18 terenuri de fotbal. Kyocera afirma ca noua instalatie va oferi suficienta energie pentru aproape 5.000 de gospodarii medii cu 7.411 de tone de emisii de CO2 anual, echivalentul a 19.000 de barili de petrol.
Reprezentantii Kyocera sustin ca centralele solare plutitoare acopera suprafete mari de apa din Japonia, rezervoare cu scopuri agricole. Procesul de construire a ultimeii centrale a inceput in octombrie 2014.
Panourile solare si instalatia nu afecteaza calitatea apei in nici un fel. Noua instalatie din Japonia va fi ancorata la fundul rezervorului Yamakura Dam si este consturita astfel incat sa reziste la diverse conditii meteorologice, inclusiv taifun.
In prezent, cea mai mare centrala solara din lume este Ivanpah Solar Power Facility, in desertul Mojave din California.
Sursa: sciencealert.com