Scandia Food – gustul premium al pateului. Traditie, inovatie, calitate

Scandia Food – gustul premium al pateului. Traditie, inovatie, calitate

Scandia Food este companie producatoare de conserve de carne. In prezent este lider pe piata de profil din Romania, conducand detasat categoria pateului cu ficat.

Gust, traditie, dar mai ales calitate

Brandul, bazat pe istorie si traditie, a aparut in anul 1922, cand Josef Theil, cetatean german recunoscut in breasla producatorilor de mezeluri din Sibiu, infiinteaza fabrica de preparate si conserve din carne Theil. In perioada 1990-1996, fabrica produce exclusiv pentru export, in tari precum SUA, Marea Britanie, Germania, fosta Uniune Sovietica, Japonia. Din 1996 se reia productia pentru piata din Romania. In anul 2001, in urma unei licitatii publice compania este preluata de actualii actionari, devenind o companie privata 100%.

In anul 2010, Scandia devine Scandia Food. Tot atunci, s-au extins cu doua noi linii de business: restaurant quick service si productie de mezeluri. In prezent au 3 restaurante in Bucuresti, in marile centre comerciale.

Scandia Food a fost si va continua sa reprezinte calitatea, traditia si inovatia. Iar asta o dovedeste noua fabrica deschisa tot in 2010, respectand cele mai inalte standarde. Cu o investitie de peste 40 de milioane de euro, utilaje si tehnologii de cea mai inalta calitate, noua linie de productie se intinde pe o suprafata de peste 17.000 de metri patrati.

Situatia financiara a companiei Scandia Food pentru anul precedent, arata o crestere atat pentru cifra de afaceri (273 mil lei, o marire cu 11%), cat si pentru profitul net (6 milioane lei, o majorare cu 70%).

Un pateu cu gust premium

Printre marcile Scandia Food preferate de consumatori, se regasesc Scandia Sibiu, Bucegi, Sadu. Scandia Sibiu este un produs premium, fara E-uri, cu ingrediente de calitate superioara. Bucegi se adreseaza mai mult familiilor, avand un pret accesibil. Sadu reprezinta gustul copilariei de la tara, avand o aroma desavarsita.

Totodata, la raft se gasesc si produsele sub marca premium Via, categorie aparte pentru pateurile fine, la borcan, fara aditivi.

In perioada pandemiei s-a observat o crestere a vanzarilor. Romanii au preferat sa faca provizii cu conserve, cu atat mai mult cu cat acestea sunt produse neperisabile, cu un termen de valabilitate extins si care nu necesita conditii speciale pentru depozitare.